HABER-Mehmet TÜRK

Dicle Nehri’nde su seviyesi düştü ve kirlendi: DİSKİ açıklama yaptı
Dicle Nehri’nde su seviyesi düştü ve kirlendi: DİSKİ açıklama yaptı
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, 7 Aralık’ta kent genelinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurarak vatandaşları olası risklere karşı uyardı. Açıklamada, özellikle sel, su baskını, ani taşkın, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Yetkililer, yağışların gün boyunca etkisini artırarak sürmesinin beklendiğini belirterek, vatandaşların tedbirli davranmasını istedi. Özellikle alt geçitler, dere yatakları ve su biriken bölgeler için ekstra uyarı yapıldı.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kent genelinde ekiplerin hazır beklediği, ani gelişebilecek olumsuzluklara karşı hızlı müdahale için önlemlerin artırıldığı öğrenildi.

Muhabir: Mehmet TÜRK