HABER- Mehmet Rumet SOYLU

Silvan Belediyesi tarafından Rojin Kabaiş’in adının verildiği parkta bulunan tabelaya yönelik gerçekleştirilen saldırıya karşı yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi. Belediye eşbaşkanları, belediye çalışanları ve Kadın Meclisi üyelerinin katıldığı etkinlikte saldırı protesto edildi.

Belediye binası önünde bir araya gelen katılımcılar, Rojin Kabaiş Parkı’na kadar yürüyerek saldırıya tepki gösterdi. Parkta yapılan basın açıklamasında konuşan Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Sevim Biçici, “Saldırı yalnızca bir tabelaya yönelik değil, kadınların kamusal alandaki görünürlüğünü ve yaşam alanlarını hedef almıştır.

Diyarbakır Silvan’da, Rojin Kabaiş Parkı’na Saldırıya Sert Tepki2

Saldırı, eril zihniyetin kadınların sosyalleşmesine karşı bir tutumudur. Bu saldırıyı kadınların kamusal yaşamda görünür olmasına yönelik bir girişim olarak görüyoruz. Sadece Rojin Kabaiş Parkı değil, 8 Mart Parkı başta olmak üzere diğer parklarımızda da benzer sorunlarla karşılaşıyoruz. Kadınların yaşam alanlarına yönelik baskıcı anlayışa karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” dedi.

Diyarbakır'da kaza; 7 yaralı
Diyarbakır'da kaza; 7 yaralı
İçeriği Görüntüle

Diyarbakır Silvan’da, Rojin Kabaiş Parkı’na Saldırıya Sert Tepki3

Açıklamada ayrıca, park tabelasına yönelik saldırıyla ilgili gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı belirtilirken, kadınların kamusal alandaki varlığını ve kazanımlarını hedef alan girişimlere karşı mücadeleden vazgeçilmeyeceği mesajı verildi

Muhabir: Mehmet Rumet SOYLU