HABER-Ceren AKYIL
Çevre kirliliğine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak isteyen Diyarbakırlı 20 kuzen, Eğil'de örnek bir çalışmaya imza attı. Kazanlı Mahallesi'nden Adıgüzel ailesine mensup vatandaşlar, geçen hafta sonu boyunca gönüllü olarak gerçekleştirdikleri temizlik çalışmasında iki kamyon dolusu çöp topladı.
Diyarbakır’da 20 kuzenden anlamlı temizlik çalışmasıhttps://t.co/0X6UJT5vZK pic.twitter.com/Au7Rn6LaIY
— Güneydoğu Ekspres (@ekspreshaber_) June 17, 2026
“GÖNÜLLÜ OLARAK TEMİZLİK ÇALIŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİK”
Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan Osman Adıgüzel, Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu ile iletişime geçerek temizlik yapacaklarına dair bilgi verdiklerini ifade ederek, “Belediye de geçtiğimiz hafta sonu pazar günü sabah ve akşam olmak üzere kamyon göndererek destek verdi. Biz yaklaşık 20 kişiydik ve hepimiz kuzeniz. Kazanlı Mahallesi Adıgüzel ailesi olarak tamamen gönüllü şekilde bu çalışmayı gerçekleştirdik. Çalışma sonunda toplam iki kamyon çöp çıktı. Ortaya çıkan manzara çevre kirliliğinin boyutunu gözler önüne serdi” dedi.

“PİKNİK YAPILAN BÖLGELERDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”
Bu girişimin tek seferlik olmadığını vurgulayan Adıgüzel, bölgedeki diğer alanlar için de planlama yapacaklarını belirterek, “Bu tür çalışmalarımız devam edecek. Özellikle vatandaşların yoğun olarak piknik yaptığı bölgelerde benzer temizlik etkinlikleri düzenlemeyi düşünüyoruz. Amacımız hem çevreyi temizlemek hem de insanlarda farkındalık oluşturmak” diye konuştu.


