Diyarbakır’da, Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün kente yeşil alan kazandırmak için ektiği 120 ağaç kimliği belirsiz kişiler tarafından yerinden söküldü. Belediye tarafından yapılan açıklamada bölgeye yeni ağaçların dikileceği ve hiç kimsenin kentin yeşil alanını başka amaçlar için kullanılmasana asla izin verilmeyeceği belirtildi.
10 YILLIK AĞAÇLAR YERİNDEN SÖKÜLDÜ
Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kente yeşil alan kazandırmak için geçen sene Talaytepe Mahallesi 50 metrelik yolun üst kısmındaki 51 bin metrekare alana sahip boş araziye ağaç dikimi yaptı. Dikim yapılan alanda bulunan 7-10 yaşındaki 120 ağaç kimliği belirsiz kişiler tarafından kesilerek ve yerinden sökülerek ağaç katliamı yapıldı.
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Nazlıer tarafından yapılan açıklamada, “Kente yeni bir yeşil kazandırılması için geçen sene bu alana çok sayıda ağaç dikimi yaptık. Yıl boyunca bu ağaçların yeşermesi için sulaması ve bakımla için yoğun bir emek harcadık. Daha yeşil bir ket için çaba harcıyoruz ancak birileri gelip 120 ağacı keserek, yerinden sökerek ağaç katliamı yapmışlar. Bu ağaç katliamımı gerçekleştirenlerin cezalandırılması ve teşhir edilmesi için gerekli işlemleri başlatacağız” dedi.
Park Bahçeler Müdürlüğü ise alana en kısa sürede yani ağaçların dikileceği açıklaması yaptı.