Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gıda Denetim Birimi ekipleri, Dağkapı Meydanı, Koşuyolu Parkı, Ben û Sen Parkı ile Bağlar ilçesi Tandır Evi Parkı’nda kurulan ve günlük 6 bin 500 kişinin yararlandığı iftar çadırları için Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yemek üretimi yapan Aşxane’de kapsamlı denetimlerde bulundu.
Denetimlerde üretim alanlarının hijyen durumu, kullanılan ekipmanların temizliği, depolama koşulları ve depo sıcaklık dereceleri kontrol edildi. Soğuk zincir uygulamaları ile izlenebilirlik kayıtları da ekipler tarafından detaylı şekilde incelendi.

Diyarbakır’da Aşxane’ye Ramazan Denetimi2

Diyarbakır merkezde silahlı kavga: 2 yaralı
Diyarbakır merkezde silahlı kavga: 2 yaralı
İçeriği Görüntüle

NUMUNE ALIMLARI KONTROL EDİLDİ

Ekipler, çalışan personelin bone, maske ve galoş gibi hijyen kurallarına uygun hareket edip etmediğini denetledi. Yemeklerden düzenli numune alınıp alınmadığı kontrol edilirken, kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri ve kalite standartları da gözden geçirildi.
Denetim sırasında işletmeye gıda güvenliği ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda bilgilendirme yapıldı; tespit edilen hususlara ilişkin gerekli uyarı ve yönlendirmelerde bulunuldu.

Diyarbakır’da Aşxane’ye Ramazan Denetimi3

DENETİMLER RAMAZAN BOYUNCA SÜRECEK

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, iftar çadırlarında yurttaşlara ikram edilecek yiyeceklerin sağlıklı, güvenilir ve hijyenik koşullarda hazırlanıp hazırlanmadığını Ramazan ayı boyunca her gün, görevlendirdiği ekip aracılığıyla rutin şekilde denetleyecek.

Diyarbakır’da Aşxane’ye Ramazan Denetimi1

Ekipler ayrıca kentin farklı noktalarına kurulan iftar çadırlarında da yiyecek-içecek hizmetlerinin steril şekilde sürdürülmesini sağlamak amacıyla denetimler gerçekleştirecek.

Kaynak: BÜLTEN