ÖZEL HABER/Jan BELEK
Yeni çıkarılan sokak hayvanları yasası ile nüfusu 25 binin üzerindeki ilçe belediyelerinde yapılması zorunlu olmasına rağmen Diyarbakır’da Büyükşehir ve Silvan Belediyesi dışında hayvan barınak ve rehabilitasyon merkezi bulunmuyor.
“KENTTEKİ TEK BARINAK İHTİYACI KARŞILAMIYOR”
Valiliğe bağlı İl Hayvan Koruma Kurulu’nun paylaştığı verilere göre, sokaklarında sahipsiz bir şekilde 25 bine yakın köpeğin yaşadığı Diyarbakır’da, Büyükşehir belediyesi bünyesinde bulunan 500 köpek kapasiteli barınak ve rehabilitasyon merkezi, artık ihtiyacı karşılamıyor.
“280 DÖNÜMLÜK GENİŞ YAŞAM ALANI YAPILACAK”
Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nun 1. Dönem il koordinasyon toplantısında, “Kentte 280 dönüm arazi üzerinde genişçe bir yaşam alanı oluşturma aşamasındayız ve tahsisat süreci başlattık” dediği yaşam alanı projesi için arazi bulma çalışmaların devam ettiği bildirildi.
“TASVİP ETMESEK DE BARINAKLAR CİDDİ BİR İHTİYAÇ”
Gazetemiz Güneydoğu Ekspres’e konuşan Hayvanları Koruma Derneği eski Başkanı Bahattin Doğru, “Sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarından koparılıp, bir toplanma alanına alınmalarını biz doğru bulmuyoruz. Biz bu durumu her ne kadar tasvip etmesek de, sokak hayvanları ile ilgili kanlı yasa dediğimiz bir yasa çıkarılmış durumda. Ülkedeki bütün belediyeler, yasa gereği sokak hayvanlarını toplamak zorunda kaldı ve topluyorlar, şuan Büyükşehir belediyesi bünyesindeki hayvan barınağının kapasitesi maalesef kentteki hayvan sayısına yetmiyor. Biz hayvan severler olarak, kentteki diğer ilçe belediyelerinin de bir an önce hayvan barınak ve rehabilitasyon merkezleri yapmaları ve yaşanan barınak sorunun bir an önce ortadan kalkmasını istiyoruz” dedi.