HABER - İbrahim İnanç YILDIZ
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Bağcılar Mahallesi’nde çözülmeyen altyapı sorunları tepki çekiyor. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Bakanlık’tan sorunun çözümünü istedi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre; 149 bin 194 nüfusla Türkiye’nin en büyük mahallelerinden Diyarbakır Bağlar İlçesi’nin Bağcılar Mahallesi’nin altyapı sorunu giderek artıyor.
KALDIRIMLAR KADERİNE TERK
Konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soran Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, “Trafik, park yeri, yol ve kaldırımlar, çöp sorunu mahalle sakinlerinin en fazla yaşadıkları sorunlar arasında bulunmaktadır. Son olarak tarafıma iletilen bilgilere göre Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi Kamışlo Bulvarı’nda 2 aydan fazla süredir kaldırım taşlarının yerlerinden söküldüğü ancak onarımın yapılmadan kaldırımların kendi haline bırakıldığı belirtilmektedir. Bulvardan her gün binlerce insanın geçtiğini belirten yurttaşlar kaldırımların bozuk olması nedeniyle araçların geçtiği yoldan yürümek zorunda kaldıklarını, kaldırım taşlarının sökülüp onarımının yapılmamasının hem ciddi bir çevre kirliliğine neden olduğunu hem de yayaları tehlikeye attıklarını belirtmektedirler” dedi.
“MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İÇİN BİR GİRİŞİM OLACAK MI?”
Eren, Özhaseki’ye şu soruları sordu:
“*Diyarbakır’ın bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesinin Kamışlo Bulvarında kaldırım taşlarının söküldüğü ve 2 aydan bu yana yenilenmesinin yapılmadığı doğru mudur?
*Kamışlo Bulvarındaki kaldırım taşlarının yenilenmesi için ihale ne zaman hangi usullerde yapılmış ve kim kazanmıştır?
*Onarım ve yenileme çalışmaları ne zaman başlamıştır?
*Kaldırım taşlarının yenilenme çalışmaları ihale şartnamesine göre hangi tarihte bitirilecektir?
*Bağcılar Mahallesinde yaşayan yurttaşların mağduriyetinin giderilmesi için bir girişiminiz olacak mıdır?”