HABER/ Faruk BALIKÇI
Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği, kayıpların akıbetini sormak faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla düzenledikleri eylemlere devam etti.
İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” şiarıyla düzenledikleri eylemlerini 881’inci haftasında da sürdürdü. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’ndaki Yaşam Hakkı Anıtı önünde bir araya gelen kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, kayıpların olduğu fotoğrafları taşırken, kayıpların resimlerinin olduğu pankartı açtı. Eylemde konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz, 28 Aralık 2011'de Roboskî’de katledilenleri andı.
GÖZALTINA ALINDI, 28 YILDIR KAYIP
1997’de Diyarbakır’da sivil polislerce gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Özdemir’in hikayesi okundu. Burada konuşan Mehmet Özdemir’in torunu Mizgin Özdemir, “Dedemin ve yoldaşlarının kemiklerini ve mezarlarını istiyoruz. Bulana kadar bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Bir gün adalet olsun, bir gün bu hasret bitsin” dedi.




