Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kuraklık nedeniyle su sıkıntısı yaşayan Çüngüş ilçesinde yürüttüğü alternatif su kaynağı çalışmalarını tamamladı.

YENİ KAYNAK ŞEBEKEYE BAĞLANDI

DİSKİ ekipleri tarafından ilçeye içme suyu sağlayan Malkaya kaynağına yakın bir bölgede tespit edilen yeni su rezervi, altyapı çalışmaları sonucunda ilçe şebekesine entegre edildi. Kaynaktan alınan numunelerin İçmesuyu Arıtma Tesisi laboratuvarındaki analizleri olumlu sonuçlandı. Bunun üzerine kaynak suyu, içme suyu olarak kullanıma açıldı.

Diyarbakır'da O Ilçenin Su Sorunu Çözüldü

Meteoroloji’den Diyarbakır'a kritik uyarı!
Meteoroloji’den Diyarbakır'a kritik uyarı!
İçeriği Görüntüle

Çalışmalar sonucunda Çüngüş ilçe merkezine sağlanan su miktarı 5 lt/sn'den 8,5 lt/sn'ye yükseltildi. Böylece ilçede uzun süredir yaşanan su sıkıntısı büyük ölçüde giderildi.

'SUYA ERİŞİM ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZDİR'

Çalışmalara ilişkin bilgi veren DİSKİ Çüngüş Şube Müdür Vekili Ferhat Kahraman, Çüngüş ilçesinde yaşanan su sıkıntısını çözmek için ekiplerinin yoğun bir mesai harcadığını belirterek, "Kuraklık ve debi düşüşü nedeniyle ortaya çıkan ihtiyaca karşı, yeni bir kaynak tespit ederek kısa sürede şebekeye entegre ettik.

Diyarbakır'da O Ilçenin Su Sorunu Çözüldü1

Yapılan çalışmalar sonucunda ilçe merkezine sağlanan su miktarını 5 lt/sn'den 8,5 lt/sn'ye çıkardık. Yurttaşlarımızın temiz, sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna erişimini sağlamak bizim en öncelikli görevimizdir. Bu doğrultuda DİSKİ Genel Müdürlüğü olarak hem mevcut kaynakların verimliliğini artırmaya hem de alternatif çözümler üretmeye devam edeceğizö dedi.

Kaynak: BÜLTEN