HABER-Güneş OCAĞA

Diyarbakır’da iki gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Yaşanan kötü hava koşulları nedeniyle havayolu firmalarının uçuşları iptal ettiğini belirten TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, “Uçak firmalarının bilet kurallarına bakılmaksızın 29 Aralık 2025 öncesi kesilen biletlerden 15 Ocak’a kadar olan uçuşlarda misafirlerimize biletlerini değiştirme ve iade etme hakkı getirilmelidir” dedi.

“İADE VE ERTELEME HAKKI TANINMALI”

Uçuşlarda yaşanan aksaklıklar nedeniyle uçak biletlerine erteleme ve iade hakkı tanınması gerektiğini belirten Baturay, şunları söyledi:

“Bölgemize İş,tatil ve ziyaret amaçlı gelen ve bölemizden giden misafirlerin Havalimanlarına bile ulaşımları çok zor. Uçuş sonrası vatandaşlarımız şehir içi ulaşımda da çok zorlanmaktadır. Bu nedenle bunları göz önünde bulundurarak seyahatini ertemek isteyen vatandaşlarımıza özellikle 29 Aralık 2025 ile 15 Ocak 2026 tarihleri için kesilen biletlere erteleme ve iade hakkı verilmelidir.

ACİL AÇIKLAMA YAPMALI

Bu konuda hava yolları şirketleri acilen bilet kurallarına bakılmaksızın elini taşın altına sokmalı ve acil bir açıklama yapmalıdırlar.

Diyarbakır’da kar, kuraklığa can suyu oldu
Diyarbakır’da kar, kuraklığa can suyu oldu
İçeriği Görüntüle

“ŞİKAYETLER ALIYORUZ”

Bu konuda yoğun bir şikayet almaktayız tüm misafirlerimizin mağduriyeti var. Ani yaşanan kar esaretinden dolayı bilet kesmiş ama mağduriyet yaşayacağı ortada olan misafirlerin 15 Ocak’a kadar olan biletlerde iade hakkı acilen tanınmalıdır.”

Muhabir: Güneş OCAĞA