Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin (KDC) başkenti Kinşasa’da düğün töreninin düzenlendiği salonda yangın çıktı. KDC basınında yer alan haberlere göre, Kinşasa’nın Lingwala bölgesindeki Panacee isimli salonda düğün töreninin devam ettiği sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının başlamasıyla birlikte salonda panik ve izdiham yaşandı. İlk belirlemelere göre yangında 22 kişi yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı.

Yaralılar, başkentteki çeşitli sağlık kuruluşlarına kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.

Yangının ardından KDC Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Jacquemain Shabani, ülke genelindeki düğün salonları ile halka açık etkinliklerin düzenlendiği mekanların güvenlik koşullarının denetlenmesi talimatını verdi.

Gazeteci Ateş hakkında tahliye kararı
Gazeteci Ateş hakkında tahliye kararı
İçeriği Görüntüle

Shabani, güvenlik standartlarını karşılamayan mekanların tespit edilerek derhal kapatılmasını istedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ