Fuat BULUT

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, 12 yıldan bu yana 914 hak sahibinin mağdur edildiğini söyledi.

Kalabalık adına basın açıklaması metnin okuyan Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Hasan Nadiroğlu, yasal olarak ellerinde bulunan Ticari Plaka hatlarının Büyükşehir Belediyesi tarafından ellerinden alınmak istendiğini söyledi.

Nadiroğlu, “12 yıldır temsil ettiğimiz 914 kişinin, evine ekmek götürmelerine engel olmak için ellerinden geleni yaptılar.  Mağdur etme sevdalılarının tavır ve karakterlerine rağmen, adil yargının yürütmeyi durdurma kararı da bulunuyorken, inatla hak sahibi olan bizlerin, hatlarını tahsis etmemelerini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Bugün de olduğu gibi, yıllardır perişan vaziyette oluşumuzdan dolayı çabamızı sürdürüyoruz” dedi.

“ÇÖZÜN TALİMATI YERİNE GETİRİLMEDİ”

Sorunun çözümü için Cumhurbaşkanlığı, ilgili bakanlıklar, CİMER ve birçok ilgili kurumlara başvurduklarını ifade eden Nadiroğlu, şöyle devam etti:

“İyi niyetle ve hakkaniyetli bir yaklaşım ve insanlığın olmadığını gördük. Son olarak Vali Bey’in de hazır bulunduğu bir programda, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya mağduriyetimizi, haklılığımızı ve ivedilikle yerine getirilmesi gereken adaletsizliği ilettik. Sayın Bakanımızın Vali Bey’e bizzat ‘ÇÖZÜN!’ talimatına rağmen, art niyet zihniyetin çözeceğiz şeklinde beyanını sergilemeye çalışırken aslında hilelerle yine başımıza çorap öreceklerini biliyor ve bilmenizi istiyoruz. Bir de yine sağolsun İçişleri Bakanımızın makamından bizzat aranan derneğimizin durumu anlatması ile haklı görüldüğümüz ve talimatın verileceğini olması da keyfi tutum ve hileli formüllerinden vazgeçmemişlerdir.”

“BAŞDENETÇİ KURUMU’NDAN İNSANİ ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Diyarbakır T Plaka Hak Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Nadiroğlu, kentte ihtiyaç olmasına rağmen ticari hatlarının verilmemesinin vatandaşın mağduriyetine yol açtığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“İçişleri Bakanımızdan randevu rica edip, durumu, hilelerini ve açın halinden anlamayan tokların keyfi tutumlarının devam ettiğini anlatacağız. Kaldı ki,  benzer bir durumda Başdenetçi kurumundan ‘İvedilikle İnsani Çözüm’ tavsiyesini de ihale ve maddi anlamda ezin şekline yoranların şunu bilmesini isteriz ki; mağdur edilenlerin hakkı, bedduası ve ahı Hazreti Ali’nin kılıcından daha keskindir.

Hak, adalet ve talimatlara rağmen, adımıza bizzat tescilli olan plakalarımızı, yine hile ve uydurma kararlara elimizden alıp, ihaleye vermelerini kabul etmek mümkün değildir. Keza yasalarımız nezdinde haklı olduğu konuda, her hakka sahip olanları mağdur edin, maddi ve manevi anlamda zor durumda bırakın diye bir hüküm ve vicdansızlık devletimizin anlayışında yoktur.

Çalışmalara başladık, şeklindeki projelerinin hem maddi, hem manevi, hem vicdandan uzak, devletin vatandaşından esirgemediği merhametinin, anılan yetkililerce esirgenmek istendiğini ve ilçelerde yapılan çalışmalardan bizzat gördük. Ve şunu da çok açık gördük ki, yaptıkları proje ve ihaleler, yıllardır sektörde hizmet verenlerin perişan edileceği, işin ehli olmayan güçlülere fırsat verildiği ve insanlarımızın arasına hizmet vermekten uzak, toplumsal ihtiyaçları karşılamayan ,aksine toplumsal sorunlara yol açacak ciddi sorunlardır.”

Editör: TE Bilişim