Konuya ilişkin açıklama yapan DTSO, “10 yıldır Türkiye’de 29 ülkeye vize hizmeti veren VFS Global ve Gateway firmasının Diyarbakır Vize Başvuru Merkezinden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge illerinin tamamına hizmet verilecektir. Diyarbakır ve çevre illerden gelecek olan başvuru sahiplerinin vize evraklarının ön kontrolü konsolosluklar adına sağlanıp, biyometri ve data işlemleri gerçekleştirilerek güvenli bir şekilde Konsolosluklara ve/veya Elçiliklere ulaştırılması sağlanacaktır” diye belirtti.

DTSO açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Vize Başvuru Merkezinde ilk aşamada 10 farklı Schengen ülkesi için vize başvuruları kabul edilecektir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge illerinin tamamı bu ofisten hizmet alabilecektir. Güneydoğu Anadolu Bölgesine özel olarak sunulan bu yeni hizmet ile biyometri işlem cihazı ve deneyimli personelleri sayesinde vize başvurusu yapmak isteyen kişilere daha üstün hizmet ve ulaşım kaynaklı zaman ve maliyet avantajı sağlayacaktır.

Bundan böyle Ankara ve İstanbul gibi kentlere vize için gitmek zorunda kalınmayacak, bölgenin merkezi Diyarbakır’dan vize işlemleri yapılabilecektir.

VFS Global ve Gateway firması tarafından Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya,  Fransa, Lüksemburg, Malta, Slovenya ve Ukrayna ülkeleri adına hizmet verilecektir.”

Vize Başvuru Merkezi Adres: Yenişehir Mahallesi Dr. Yusuf Azizoğlu Caddesi Diyarbakır Sanayi Mektebi No: 2/1 (Fiskaya) Yenişehir/Diyarbakır

Editör: TE Bilişim