Türk Lirası'nın dolar karşısındaki kaybı bugün yüzde 8'den fazla oldu. Güne 11 lira seviyesinde başlayan kur 12,50'ye kadar dayandı. Ekonomistler, kısa sürede yaşanan büyük kaybı sosyal medyada yorumladı.

TÜSİAD baş ekonomisti Gizem Öztok Altınsaç: Bugünü, geçtiğimiz kısa dönemdeki kur şokları karıştırmamak lazım. Ekonomiye maliyet maalesef çok çok daha yıkıcı ve uzun süreli olacak.

İktisatçı, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Nesrin Nas: Her açıdan çöküyor ülke. Sabahtan beri konuştuğum birçok dostum panik halinde. Herkes kendini nasıl kurtaracağının arayışında. Muhalefet bugün somut bir tavır almalı. Açık bir yol haritası ortaya koymalı. Bunu bugün yapamazsa toplumun güvenini asla kazanamaz. Gün bugündür. Bu saatten sonra iktidarın ne yapacağını öngörmek çok da zor değil. Baskı, zor kullanımı daha da artacaktır. Belki yeni dış maceralara kalkışılacaktır. Şimdi hepimiz döndük muhalefete bakıyoruz. Bazı partilerin halen o varsa ben yokum tavrını sürdürmesi akla ziyandır.

İktisatçı Yalçın Karatepe: İşler çok kötüye gidiyor. Bunun adı ekonomik krizdir. Kimse bahane uydurmasın!

Prof. Dr. Veysel Ulusoy önce “Üç basamaklı enflasyona doğru...” değerlendirmesini yaptı. Ardından “Bilerek, isteyerek ...” yorumunda bulundu.

İktisatçı yazar Mustafa Sönmez, sabah saatlerinde dolar kurunun 12'ye yaklaştığı grafiği paylaştı ve “Erdoğan’ın kurtuluş savaşı mesajı yanlış anlaşıldı galiba. Herkes dolara koşuyor. 12 yi bulur mu bugün, bulur” dedi. Kur 12,50'yi görünce “Pardon, 12 yi bulur mu demişim, 13 olacaktı!” paylaşımı yaptı.

İktisatçı Hayri Kozanoğlu: Faizleri düşüreyim derken devletin bütçesini çökertiyorlar! Artık Hazine ancak %20’nin üzerinde bir faizle borçlanacak!

Ekonomi yazarı Uğur Gürses, geçen hafta yaptığı "Krizlerin gelmesi sandığınızdan çok daha uzun zaman alır; oluşu ise düşündüğünüzden çok daha hızlıdır. Rudiger Dornbush" paylaşımını yeniden alıntıladı ve "Böyledir işte..." notunu düştü. (Kaynak: DUVAR)

Editör: TE Bilişim