Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve AGAFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Seyran, yaptığı açıklamada, Metropol İstanbul AVM Ataşehir’de iki gün olarak düzenlenecek olan etkinlikte, turizm ve gastronomi sektörünün paydaşları ile Elazığ yemekleri ve kültürü bir araya gelecek.

Elazığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve AGAFED Genel Başkan Yardımcısı Harun Seyran, Avrasya Aşçılar ve Gastronomi Federasyon Başkanı Ahmet Karaman önderliğinde 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde Elazığ’ın sesini duyan federasyona bağlı dernekler anında Elâzığ’daydı. AGAFED depremde büyük yara alan Elazığ’a seyyar mutfak kurdu. Doğukent mahallesinde enkazdan etkilenen vatandaşlara 15 gün boyunca 3 öğün olmak üzere her öğün 500 kişiye sıcak yemek ve kahvaltı sundu. Dernek Başkanları, şefler ve AGAFED öğrenci kulübü 15 gün boyunca aziz şehrin dertleriyle ortak olmuş ve sıcak yemeklerle gönülleri ısıtmışlardı.

Etkinliğe İstanbul protokolünün yanı sıra, uluslararası, ulusal ve yerel şefler, aşçılar, tedarikçiler, yeme içme üreticileri, gastronomi öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri, gurmeler, meslek yazarları, akademisyenler, eğitimciler, gastronomi uzmanları, sosyal medya alan uzmanları, gazeteciler, turizm uzmanları, sanatçılar ve vatandaşlar etkinlikte yer alacak.

(HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim