DİYARBAKIR- Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan (21), 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınmıyor. Doku’nun kaybedilişinin bininci gününe girdi fakat dosya iki yıldır hiçbir şekilde aydınlatılmadı. Doku dosyasının baş şüphelisi Zainal Abarakov birçok kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı, avukatların, ailenin ve kadın örgütlerinin tepkilerine rağmen Abarakov tutuklanmadı.

Doku’nun dosyasına 28 Haziran’da giren belgeye göre, telefon sinyalinin en son tespit edildiği Sarı Saltuk Viyadüğü’nü gören ve yola uzaklığı nedeniyle net olmayan 3,5 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü, iyileştirilmesi için Ulusal Kriminal Büro'ya gönderilmişti. Doku ailesi avukatı Ali Çimen, Ulusal Kriminal Büro'dan gelecek olan görüntünün önemine değinerek, soruşturmanın yönünün değişebileceğini söylemişti fakat gelinen aşamada hiçbir değişiklik yaşanmadı.

Doku’nun kaybedilişinin ilk gününden bu yana en son görüştüğü Abarakov'u sorumlu tutan aile, Abarakov'un tutuklanması için defalarca Adliye kapısında adalet talep etti.

NE OLMUŞTU?

Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’dan (21), 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınmıyor. En son üvey babası polis olan Zaynal Abarakov ile bir pastanenin önünde tartıştıktan sonra üniversiteye giden bir minibüse bindiği MOBESE kameralarına yansıyan Doku’nun akıbeti geride bırakılan iki yılda aydınlatılmadı. Dosyadaki tüm şüpheler Zaynal Abarakov ve polis olan babası Engin Yücer üzerinde yoğunlaşmasına rağmen her iki isim hakkında etkin bir soruşturma yürütülmedi.  (MA)

Editör: TE Bilişim