HABER MERKEZİ

DİYARBAKIR - Ülkem İş Konfederasyonu Öz Sağlık Sen Sendikası Genel Başkanı Fatih Öksüz, Hekimlerin ücretlerine yapılan iyileştirmenin sağlık kolunda çalışan diğer personellere de yapılmasını istedi. Sendika üyeleri önceki gün Diş ve Ağız Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Sağlık Bakanı tarafından, hekimlerimiz başta olmak üzere sağlık çalışanlarıyla ilgili sevindirici bir haber vereceğiz diye müjdelenen fakat içeriğinde sadece hekimleri kapsadığı görülen düzenleme çalışanlar arasında huzursuzluğa neden olmuştur.

Sağlık İşi Ekip İşi diyerek, sağlık hizmetinin bir bütün olduğunu her seferinde dile getirdik ve bu tür yapılacak ayrıma her zaman karşı çıktık. İşçisi de memuru da sağlıkta çalışan herkes sağlık çalışanı kapsamındadır. Nasıl pandemi döneminde sağlık çalışanlarının yıllık izinleri durdurulduğunda, işçi memur ayrımı yapılmadan tüm çalışanları kapsadıysa, ücret düzenlemesi de de işçi memur ayrımı yapılmadan tüm çalışanları kapsamalıdır” dedi.

Öksüz açıklamada şunları belirtt:

“Özellikle pandemi döneminde; güvenlik görevlisinden temizlik işçisine, yemekhane personelinden bilgi işlemcisine, şoföründen hemşiresine, klinik yardımcısından hekimine kadar; 4-D sağlık işçileri, sağlık memurları, taşeron işçiler hepsi birlikte kahramanca mücadele örneği göstermiştir. Covid-19 işçi-memur ayrımı yapmadığı gibi yetkililerde ayrım yapmamalıdır. Son olarak bir çağrıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin Bey’e yapmak istiyoruz; ülkemizde son dönemde kurda yaşanan hareketlilikten kaynaklanan ekonomik dalgalanmalardan dolayı, temel gıda ürünleri başta olmak üzere bir çok keleme gelen zamlar ile birlikte alım gücü çok düşmüş ve kamu çerçeve protokolünde kamu işçilerine verilen zamların hiç bir değeri kalmamıştır. 2021- 2022 dönemini kapsayan kamu çerçeve protokolüne ek bir protokol yapılarak kamu işçilerinin ücretlerine ilave zam yapılmalıdır.”

Editör: TE Bilişim