Ferhan Şensoy, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Şensoy'un ölümü Türkiye'yi üzüntüye boğdu. Usta oyuncunun İstanbul Tıp Fakültesi'nde gece yarısı 02.30 sıralarında yaşama gözlerini yumduğu belirtildi.

İstanbul Tıp Fakültesi'nden yapılan açıklamada, " Uzun süredir kalp-damar hastalıkları ve metabolik hastalıklarla ilgili farklı hastanelerde tedavi gören, ülkemizde yetişen en önemli tiyatroculardan olan, meddahlık geleneğinin simgesi kavuğu 30 yıla yakın süre taşıma onuruna sahip Ferhan Şensoy dün gece sabaha karşı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ciddi kalp damar hastalıkları ve solunum yetersizliği nedeniyle vefat etmiştir. Tüm sanatseverlere ve ailesine baş sağlığı ve sabır dileriz." denildi.

DERYA BAYKAL: USTAMI, KIZLARIMIN BABASINI KAYBETTİK

Sanatçının eski eşi oyuncu Derya Baykal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Ustamı, kızlarımın babasını kaybettik çok üzgünüz." ifadeleriyle Şensoy'un vefatını duyurdu.

İÇ KANAMADAN HASTANEYE KALDIRILMIŞTI

Ferhan Şensoy temmuz ayının başında iç kanama geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Usta oyuncu Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmüştü.

Şensoy, sağlık sorunları nedeniyle bir süre önce de anjiyo yaptırmıştı. İç kanamanın anjiyoya bağlı bir komplikasyondan gerçekleştiği belirtilmişti.

Usta oyuncunun kızı Derya Şensoy, babasının durumuyla ilgili bilgi vermiş, "Babam Ferhan Şensoy, geçen ay damarlarıyla ilgili geçirdiği bir operasyon sonrası bugün yara yerinde oluşan bir komplikasyon yaşadı. Şu anda sağlık durumu iyi. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederiz" demişti.

DERYA ŞENSOY: ÇOK AMA ÇOK ÜZGÜNÜM

Ferhan Şensoy'un kızı Derya Şensoy, Twitter hesabından babasının ölümü sonrası bir mesaj yayınladı. Şensoy, "Çok ama çok üzgünüm. Seni çok seviyorum babacım..." ifadelerini kullandı.

MÜJGAN ŞENSOY: "BABAM UÇTU GÖKLERE"

Ferhan Şensoy'un bir diğer kızı ise Twitter'dan, "Babam uçtu göklere…" şeklinde bir mesaj yayınladı.

BAKAN ERSOY: SİNEMA DÜNYAMIZ BÜYÜK BİR ÇINARINI KAYBETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ferhan Şensoy için taziye mesajı yayımladı.

Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Tiyatro ve sinema dünyamız büyük bir çınarını kaybetti. Ferhan Şensoy'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kederli ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim