HABER MERKEZİ

Yazar Devran Sinanoğlu’nun ‘Sur Halkı Kralı’ kitabı 2. baskısını yaptı. Yazar Sinanoğlu kitabının gelirini, ‘Sağlıklı bir gelecek için kitap okumalı ve okutmalıyız’ isimli sosyal sorumluluk kapsamında Diyarbakır’da 100 köy okulu kütüphanesinin ihtiyaçlarını karşılamak için bağışladığını söyledi.

Yazar Devran Sinanoğlu, ‘Sur Halkı Kralı’ kitabının ikinci baskısını gazetemizi ziyaret ederek bizim için imzaladı.

İlk kitabını 21 yaşında yayınlayarak yazarlık serüvenine başlayan Devran Sinanoğlu'nun bugüne kadar 10 kitabı yayınlandı. "Sur Halkı Kralı" kitabını bizlere hediye eden Devran Sinanoğlu, bu kitabın tüm gelirini "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Diyarbakır'da 100 köy okulu kütüphanesinin ihtiyaçlarını karşılamak için bağışladığını açıkladı.

Kısa bir süre içinde 2. baskıya giren "Sur Halkı Kralı" kitabı halk tarafından ilgi görmeye devam ediyor.

Bugüne kadar 10 kitap bastı

Genç yazar ve şair Sinanoğlu bugüne kadar 4 şiir, 2 roman, 1 araştırma, 1 özlü sözler, 1 çocuk kitabı ve 1 tane de hikaye olmak üzere toplam 10 kitabı baskıya çıkmıştır.

Topluma karşı duyarlı bir yazar

Yazarlık ve şairlik dışında sosyal sorumluluk projeleriyle adından bahsettiren Sinanoğlu yürüttüğü son sosyal sorumluluk projesi hakkında şunları söyledi "Bugüne kadar Diyarbakır'da 30 kırsal köy okulumuzun kütüphane ihtiyacını karşıladık. 30 okulumuza bugüne kadar toplam 22 bin 470 kitap dağıttık. Bize gelen kitapları yaş aralığına göre ayırıyoruz. Sonra idareciler ile iletişime geçip, öğrenci sayısına göre kitap götürüyoruz. Okullarımıza sadece çocuk kitapları götürmüyoruz. Test, yardımcı kaynak kitapları da götürüyoruz. Ağırlığımız daha çok ilk ve ortaokuldaki kardeşlerimize yönelik. onlara daha çok öykü ve masal kitaplarını götürüyoruz. Bunu dışında bazı köy okullarımızdaki kardeşlerimize Defter, silgi, kalem, çanta vs. gibi kırtasiye ürünleri de götürüyoruz. Bunları yaparken hiç bir öğrenciye yönelik ayrım yapmıyoruz. Maddi durumu iyi veya kötü diye ayırmıyoruz. Çünkü birine verseniz, diğerine vermeseniz bu olmaz. Çocuk kendini dışlanmış hisseder, piskolojik olarak kötü olur. Bu hassasiyetleri de göz ardı etmeden yardımlarımıza devam ediyoruz. Kırtasiye ürünleri için bugün kadar 463 defter, silgi, kalem vs. 113 çanta dağıtımı yaptık.

Yardım eden herkese teşekkür ederim

Yazar Sinanoğlu, "Hayır severlere öğrenci ve veliler adına çok teşekkür ediyorum. Bize yardım edenlerden kesinlikle para kabul etmiyorum. Yardımda bulunmak isteyen arkadaşlarımız, bize kitap veya kırtasiye ürünleri alsınlar. Bu projede herkesin yardımına ihtiyacımız var" dedi.

Yazar ve şair Devran Sinanoğlu kimdir?

Gerçek adı Devran Yiğit Sinanoğlu olan yazar, 1987 yılının Ağustos sıcağında Diyarbakır’ın Alipaşa mahallesinde dünyaya geldi. Aslen Çınar’lı olan yazar ilköğretimini Diyarbakır/Sur ilçesinde yatılı ilköğretim bölge okulunda tamamladı. yazar, LGS’de (Liselere Giriş Sınavı) Isparta Anadolu Lisesi’ni kazanmasına rağmen  kayıt yaptırmadı. Ortaöğretimini Diyarbakır Alparslan Lisesi’nde tamamladı. 2005-2006 yıllarında Sur İlçe Öğrenci Meclis Başkanı oldu. 2005-2006 yıllarda Diyarbakır İl Öğrenci Meclis Başkanlığını yaptı. 2006 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi Öğrenci Meclis Başkanı oldu. (Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak, Adıyaman, Batman, Siirt, Mardin ve Kilis bu illerin yaptığı resmi olmayan seçim sonuçları) 2006 yılında Türkiye Öğrenci Meclis üyeliğini yaptı.

Dönemin TBMM başkanı tarafından teşekkür belgesi aldı

Dönemin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Cumhurbaşkanı Vekili Bülent Arınç tarafından “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi”ne katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Üniversite tahsilini Biyolog olarak tamamladı. Aynı zamanda Adalet Bölümü mezunu, üçüncü üniversitesi olan Dicle Üniversitesi İletişim Fakültesinde eğitimine devam etmektedir. Üniversitenin Radyosu ve Gazetesinin kuruluşunda kuruculuk yaptı. Üniversite tahsili sırasında çeşitli kulüplerde kurucu başkanlık ve kurucu üyelik yaptı. Birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkez Başkanlığı (Türk Ulusal Ajansı), EURODESK, Avrupa Birliği Hibe Fonu, T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı, SODES, DAP, FKA gibi birçok kurum ve kuruluştan geçen projelerde yer aldı.

Yayınlanan eserleri:

Sur Halkı Kralı 2. Baskı

Aşkın Piri 2. Baskı

Aşkın Sultanı Abdulkadir-i Geylani

Aşkın Yaratılışı “Hz. Âdem”

İlk Duygular

Tövbe

Yağmurun Gözyaşları

Damla

Aşkın Pirinden Özlü Sözler

Kaplumbağanın Zaferi

Editör: TE Bilişim