Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube binasında gerçekleşen toplantıda tirilen toplantıda salona Platform adına Genel-İş Diyarbakır 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Hayri Eroğlu konuştu.

2020 yılı pandemi döneminde dünya çapında işsiz sayısının 33 milyon artarak 220 milyona ulaştığını ifade eden Eroğlu, Türkiye’de ise salgının 2 milyon 300 bin iş kaybına neden olduğunu belirtti.

 DİSK-AR’ın Nisan 2021 raporuna atıfta bulunan Eroğlu, ayda ortalama 14 bin 722 kişi olmak üzere, 2020 yılında 177 bin işçinin Kod-29 bahanesiyle işten çıkarıldığını söyledi.

Eroğlu, salgın sürecinde hiç olmadığı kadar sömürüye, emek karşıtı ve piyasacı politikalara karşı öfkenin açığa çıktığını vurgulayarak, “Tüm baskılara, engellemelere, gündem saptırmalarına rağmen irili ufaklı direnişlerle, protestolarla bu öfke kendini dışa vururken, birlikte ve ortak mücadele ihtiyacı halen acil gündem olarak kendini dayatmaktadır” dedi.

Emek ve demokrasi güçlerinin, toplumun ortak talep ve beklentilerini örgütlemesi gerektiğini belirten Eroğlu, güvenlik soruşturmalarına karşı, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesine karşı, KOD-29’la işten çıkarmalara karşı, ekonomik sıkıntı ve yoksulluğa karşı, KHK’lere karşı, güvencesiz çalıştırılmaya karşı, çalışanların üzerindeki vergi adaletsizliğine karşı, ‘Kapitalist Barbarlığa Karşı Birlik, Mücadele ve Dayanışma’ şiarıyla 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim