Diyarbakır’da bulunan kültür ve sanat dernekleri ile sivil toplum örgütleri, kentin önemli yerlerinden biri olan Kırklar Dağı’na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adına hatıra ormanı oluşturulmasına karşı On Gözlü Köprü'nün girişinde açıklama yaptı.

Kültür sanat çalışanlarından Suphi Orhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Kırklar Dağı'nda Bahçeli adına oluşturulmak istenen ormanlık için 210 dönüm arazi sözü verildiğini aktardı.

 Devlet Bahçeli'nin Kürt halkına düşmanlık yapan bir isim olduğunu öne süren Orhan, "Diyarbakır’da bir yere ismini vermek Kürt halkı için saygısızlıktır ve büyük bir hakarettir. Bu tarihin kendisine de bir saygısızlıktır. Kürt halkını kültürel bilinçlerinden koparmak için birey isimlerinden tutun köy ve kentlerin, sokak ve caddelerin, vadi ve ırmakların, dağ isimlerine kadar, hatta iş yeri isimlerini değiştirmeye kadar götürmüştür" şeklinde konuştu.

Orhan, şunları söyledi: "Kürt halkı hiçbir şekil bu kararları tanımayacak ve boyun eğmeyecektir. Kayyum ve bu kararı verenler acilen bu kirli kararlarından vazgeçmelidir. Hiçbir koşulda bu kararı tanımıyoruz. Bu halkın kültür ve tarihine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Her türlü soykırım ve asimilasyon politikasına karşı halkımızla birlikte mücadele edeceğiz. Tüm halkımıza çağrımız bu tür kararların uygulamasına karşı seslerini yükseltmeleridir ve yol vermemeleridir." (M.A)

Editör: TE Bilişim