Türkiye önceki gün iki şehirden gelen trafik faciası haberleriyle yasa boğuldu. Birbirinin benzeri iki kazada 35 kişi hayatını kaybederken, 9'u ağır 57 kişi de yaralandı. İki kazanın da benzer şekilde meydana gelmesi yürekleri dağladı. Facialar, trafik kazasına yardıma gidenlere başka bir aracın çarpması sonuç meydana geldi.

İlk facia haberi Gaziantep'ten geldi

Gaziantep-Nizip otoyolunun 18’inci kilometresinde önceki gün saat 11.00 sıralarında kontrolden çıkan otomobil dere yatağına devrildi. Yoldan geçen sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bu sırada Şanlıurfa’ya giden İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirleri de kazayı görünce durup olay yerine gitti. Ekiplerin kurtarma çalışması sürerken, kaza yerine yaklaşık 200 metre mesafede Özel Diyarbakır Turizm firmasına ait yolcu otobüsü devrildi.

Yan yatan otobüs yardıma gidenlere çarptı

Yan yatan otobüs sürüklenerek itfaiye aracı ile ambulans ve bu sırada bölgede bulunan ekipler ile vatandaşlara çarptı. Feci kazada sağlık görevlileri Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük ve Halil Özden; itfaiye erleri Ahmet Polat, Mehmet Polat ve Mehmet Bozkurt ve İHA muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver dahil 15 kişi yaşamını yitirdi, 31 kişi de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 9’unun durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, otobüs şoförü Abdulkadir Memiş hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Kazadan yaralı kurtulan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kameramanı Bekir Özdemir, “Yolda kaza vardı. Yardım etmek için durduk. Araç dereye uçmuştu. Bir cenaze vardı. Yaralıyı çıkartmak için 1 saate yakın uğraştık. Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ben ambulansın ön tarafından dolandım. Bir ara kafamı kaldırdım. Otobüsün devrilerek geldiğini gördüm. ‘Kaçın’ diye bağırdım. Sonrasını hatırlamıyorum” dedi.

Mardin'de TIR devrilince...

Gaziantep’teki kazanın bir benzeri saatler sonra Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Saat 17.00 sıralarında freni boşalan gübre yüklü TIR, 2 araca çarparak devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplandı.

Devrilen TIR'a yardım edenlere TIR çarptı

Ekiplerin çalışmasının sürdüğü sırada gübre yüklü bir başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da olduğu 20 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi de yaralandı.

Derik'te binlerce kişi hayatını kaybedenler için şehir merkezinde toplanarak, kılınan cenaze namazının ardından hayatını kaybedenlerin cenazeleri farklı yerlerde defnedildi.

SİYASİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Mardin’in Derik İlçesi ile Gaziantep’in Nizip İlçesi’nde meydana gelen trafik kazalarında yaşamını yitirenler için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile siyasi partilerin genel başkanları sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Gaziantep’teki elim trafik kazası hepimizin yüreklerini dağladı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet niyaz ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gaziantep’in ardından Mardin’in Derik ilçesinden de maalesef elim bir kaza haberi aldık. Ciğerimizi yakan kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Bir kez daha başımız sağ olsun."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Gaziantep’te meydana gelen trafik kazasını üzüntüyle öğrendim... Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Elim trafik kazasından dolayı büyük üzüntü duydum. Yaşamını yitiren itfaiye ve sağlık personellerimize, basın mensuplarımıza ve yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan: Gaziantep’ten sonra Mardin Derik’te yaşanan feci kaza yüreğimizi dağladı, acımızı büyüttü. Yaşamını yitiren insanlarımızı Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Halkımızın başı sağolsun. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim