Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Aylin Nazlıaka, “YaşamHak Otobüsü” ile Diyarbakır’a geldi.

CHP’li Nazlıaka, Diyarbakır İl Başkanlığı’nda kadınlarla kahvaltıda bir araya geldi. Nazlıaka, ardından katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare önüne karanfil bıraktı.

Nazlıaka’ya CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ve partililer eşlik etti.

Burada bir açıklama yapan Nazlıaka, Barış elçisi, Tahir Elçi’yi anan kısa bir konuşma yaptı.

Nazlıaka, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak örgütümüzle birlikte Barış Elçisi Tahir Elçi’yi anmak için burada bulunmaktayız. Tahir Elçi hiç şüphesiz masumiyetin ve barışın timsaliydi. O gerçek bir insan hakları savunucusu, gerçek bir demokrattı. Laik, demokratik bir Türkiye savunucusuydu. Tahir Elçi aynı zamanda tüm zorda kalanların yanında olan bir hukuk elçisiydi. Cumartesi ailelerinden Roboski ailelerine kadar yüm mazlumların yanında yer almış, onların hakkını, hukukunu savunmuştur. Tahir Elçi’yi öldüreceklerini sandırlar ama Tahir Elçi ölmedi, her zaman yanımızda barışın, hukukun elçisi olarak var olmaya devam edecektir. Tahir Elçi’yi unutmayacağız, unutturmayacağız. Unutursak kalbimiz kurusun” diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim