DİYARBAKIR - Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), 2022 bütçesine ilişkin “Geçinemiyoruz! İnsanca yaşam, emekten ve halktan yana bütçe için omuz omuza” şiarıyla alanlara iniyor. KESK, 18 Aralık’ta Diyarbakır ve İzmir’de, 19 Aralık’ta ise İstanbul ve Ankara’da miting düzenleyeceğini açıkladı. Diyarbakır'da yapılacak olan mitingin adresi İstasyon Meydanı. Çalışmaları tüm hızıyla devam eden mitinge, Diyarbakır'ın yanı sıra Mardin, Urfa, Siirt ve Batman gibi bölge kentlerindeki siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin de katılım sağlaması bekleniyor. 

 BÖLGEDEKİ YOKSULLUK

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, "halkların daha fazla yoksullaşmaması" için mitinge güçlü katılımın olması gerektiğini belirtti.

Diyarbakır’da yapılacak olan mitingin önemli olduğunu vurgulayan Atasoy, “Toplumun çok küçük bir kısmı zengin olurken, halkın büyük bir kısmı ise açlığa daha fazla mahkum ediliyor. Bu politikaların farkında olan bir yerden, bu mitingin sorumluluğunu alan bir yerden bütün emekçilerle yan yana bu çalışmaları beraber yürüteceğiz. Esnaflarla, kahvehanelerde bulunan işsizlerle, kadınlarla, her gün biraz daha intihara sürüklenen gençlerle miting alanına katılım sağlayacağız. Diyarbakır’da olacak olan miting çalışmaları sadece burada değil bölgenin hepsinde yürütülüyor” şekildi konuştu.

KATILIM ÇAĞRISI

 Atasoy, "Meclis'te bütçenin neye aktardıklarına baktığımızda tespitimiz net bir biçimde ortaya çıkıyor. Emekçiler arasındaki gelir adaletsizliğine demek için, yoksullaştıran iktidara hayır demek için, onların taleplerini yüksek sesle dile getirmek için alanlarda olacağız. Bundan dolayı bütün halklar, emekçiler, kadınlar, gençler bu mitinge katılmalıdır” çağrısı yaptı. (M.A)

Editör: TE Bilişim