Diyarbakır Tabip Odası, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nde dün iki hasta yakının saldırısına uğrayıp silahla tehdit edilen Dr. Ali Fırat’a ilişkin basın açıklaması yaptı. Hastanenin acil servisi önündeki açıklamaya, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlı-İş) ve Amed Sağlık Platformu üyeleri destek verdi. Açıklamada, “Sağlıkta şiddet sona ersin” yazılı pankart açıldı.

 Açıklama yapan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, hiçbir kamu kurumuna silahlı girilmediğini fakat hastanelere her türlü zarar verici aletlerle girilebildiğini belirterek, “Güvenli çalışma alanlarının oluşturulması gerekiyor. Bütün yöneticilere sağlık çalışanları için güvenli çalışma ortamlarının oluşturulması konusunda sorumlu olduklarını hatırlatıyoruz” dedi.

 TTB Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya ise sağlıkta yaşanan şiddetin son olmadığını bildiklerini kaydederek, şunları ifade etti: “Sağlık alanında yaşanan şiddet, iktidarın yürüttüğü 20 yıllık sağlık politikalarından bağımsız değildir. Bizleri köle olarak gören, hastaneleri işletme olarak gören sağlık anlayışından kaynaklı olduğunu, popülist sağlık politikalarından kaynaklandığını biliyoruz. Yine sağlık alanında yaşanan şiddetin sadece yasalarla çözülmeyeceğini biliyoruz. İşleyen bir sağlık sistemi, gerçekten çalışanları bir köle olarak görmeyen ve sağlıkta dönüşüm politikalarının yarattığı bu yıkımı bütün bu sonuçlarıyla birlikte kaldırılmasıyla ancak sağlıkta şiddetin önleneceğini biliyoruz.”  (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim