DİYARBAKIR –  Toplantıda konuşan TBB Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya, Gökalp hakkındaki mesnetsiz iddiaların sonlandırılmasını istediklerini dile getirdi.

 Gökalp’in bir itirafçının beyanlarıyla 3 ay tutuklandığını hatırlatan Yerlikaya, “Biz arkadaşımızın suçsuz olduğunu biliyoruz, ona kefiliz. Yarın Şeyhmus Gökalp’ın beraat etmesini talep ediyoruz” dedi.

KARAKOÇ: YARGI, DEMOKLESİN KILICI GİBİ’

 Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç ise, “Yargı, özellikle Bölge’de, muhalif olan herkesin, demokratik, barış içinde yaşam talep eden bütün muhalefet bileşenleri üzerinde ne yazık ki Demokles’in Kılıcı gibi sallanmaktadır” diyerek, Gökalp hakkındaki davanın beraatle sonlandırılmasını istedi.

 ‘İDDİALAR MESNETSİZ’

 İzmir Tabip Odası Başkanı Mehmet Lütfi Çamlı da Gökalp’in halkın sağlık hakkı için mücadele eden bir hekim olduğunu ifade etti. Çamlı, “Bu iddiaların, bu davaların mesnetsiz olduğunu ve sonuçta beraat edeceğini defalarca dile getirdik. Gelinen aşamada bu tanığın ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı, tutarlılığı olmadığı dava sürecinde de ortaya çıktı” diye konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar adına ortak açıklamayı Diyarbakır Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Rezan Altındağ yaptı. Gökalp’in 20 Kasım 2020 tarihinde gözaltına alınarak tutuklandığını, 3 aylık tutukluluk sürecinin ardından 10 Şubat 2021’de görülen ilk duruşmada tahliye edildiğini hatırlatan Altındağ, çelişkili ifadeler veren açık tanık

Editör: TE Bilişim