Fenerbahçe'de bu sezon gösterdiği performansla dikkat çeken ve attığı gollerle sarı-lacivertlilerin elde ettiği galibiyetlerde önemli rol oynayan Senegalli futbolcu Mame Thiam, özel açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'ye transfer olduğu sürece değinen 28 yaşındaki futbolcu, "Senegal'den Kasımpaşa'ya gelmiştim. Orada antrenmanlara devam ederken Kasımpaşa Başkanı, Ali Koç'un beni arayacağını söyledi. Toplantı yaptık, konuştuk ve menajerimle de görüştükten sonra Fenerbahçe'ye transferim gerçekleşti. Buraya gelmeden önce tek hedefim, tek temennim şampiyonluktu. Başka takımlar da vardı beni isteyen Fenerbahçe'ye gelmeden önce. Ama Fenerbahçe'nin şampiyon olma şansı çok daha yüksek olduğu için ben burayı tercih ettim ve buraya geldim. Kafamdaki ilk hedef ligde şampiyonluğu elde etmek. Ligde güçlü takımlar var ve onlar da şampiyonluğa oynuyorlar. Ama bizler işimizi daha sıkı, daha iyi yapıp, şampiyonluk yolunda en iyisini yapmak için çabalayacağız" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut ile ilgili düşünceleri anlatan Mame Thiam, "Benim için gerçekten iyi bir hoca Erol Bulut. Ama onu diğer çalıştığım hocalarla kıyaslayamam. Bütün çalıştığım teknik direktörler ile ilişkim her zaman iyiydi. Burada olmasından dolayı mutluyum. Şu anda kadromuzda çok mevcut oyuncu var ve herkes sahaya çıktığı zaman idmanlarda yüzde yüzünü ortaya koyuyor. Umuyorum ki bizler de bu sene çok iyi çalışacağız ve hedefe giden yolda elimizden geleni göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'de kendisini zorlayan bir savunmacı olup olmadığına ilişkin bir soruyu Senegalli oyuncu, "Çok zorlandığım bir defans oyuncusu olmadı. Her maç bizim için zor. Fenerbahçe'ye karşı oynayan her takım yüzde yüzünü ortaya koyuyor. Bazı takımlar daha çok geride bekleyerek oyunu devam ettiriyor. Her maç zor. Bizler her maçı kazanmak için elimizden geleni gösteriyoruz" şeklinde cevaplandırdı.

"Diyarbakır'da bir polis orada köy okulunda ihtiyaç olduğunu söyledi"

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'da Baltacı Köyü İlkokulu'nu yenilemesi ve vakfıyla alakalı da açıklama yapan Thiam, "2-3 yıldır aslında bu vakıf aktif bir şekilde devam ediyor. Daha önce bu kurumu aktif bir şekilde hiç göstermemiştik. Son zamanlarda insanların yardıma ihtiyacını gördükten sonra bu grubu kurduk. Bazen sosyal medyada mesajlara bakıyorum ve bir tanesine baktığımda Diyarbakır'da bir polis, orada bir köy okulunda ihtiyaç olduğunu söylemişti. Ben de bu mesajı görünce arkadaşlarla görüştükten sonra, okulun böyle bir ihtiyacı olup olmadığını sordum ve detaylar oturduktan sonra organize ettik. 2 hafta içerisinde okulu tamamlayıp başlanması gerekiyordu ve bu anlamda da yardımımızı bu şekilde gerçekleştirdik" diye konuştu.

"Zor bir hayat yaşadım"

Senegal'de zor günler yaşadığını ancak İtalya'ya gittikten sonra işlerin kendisi için değişmeye başladığını anlatan 28 yaşındaki futbolcu, "Zor bir hayat yaşadığımı söyleyebilirim. Afrika'da bir çok insan da bu konuda bu zor hayatı yaşıyor. Ama Elhamdulillah sonrasında İtalya'ya gittim, doğru insanlarla karşılaştım ve orada çok şey öğrendim. Inter Milan, Juventus, Empoli ve bir çok takımda futbol oynadım ve orada kaldığım süre boyunca çok fazla şey öğrendim. Şimdi buradayım ve burada olduğum için çok mutluyum" ifadelerini kullandı. (İHA)

Editör: TE Bilişim