Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair konuları değerlendirdi.

 Leyla Güven’in, başlattığı açlık grevinin 62’nci gününde olduğunu belirtten Buldan, “Cezaevi Leyla’nın ikinci adresi oldu. Babası kaybetti cezaevindeydi, annesini kaybetti cezaevindeydi. Bakanlık, sağlık durumundan habersiz gibi taziyeye katılması için ring aracıyla götürmeyi teklif etti. Leyla Güven 14 kilo kaybetti. Tansiyonu düşüyor. Mide bulantısı var. Bünyesi sıvı tüketimini kabul etmiyor. Leyla Güven artık kritik bir aşamadadır. Leyla hukuksuzca tutulduğu cezaevinde bu ülkenin geleceği için barışı için mücadele ediyor, elindeki tek aracıyla” diye belirtti.

 “Leyla’nın uzattığı eli havada bırakmamak gerekiyor” diyen Buldan, “Sadece Leyla için değil, çocuklarımızın geleceği için buradan tüm demokrasi güçlerine geleceğinden endişe duyan herkese sesleniyorum. Leyla sizler için açlık grevinde. Bu ülkeye barış gelsin diye bedenini açlık grevine yatırdı” ifadesinde bulundu. (AJANSLAR)

Editör: TE Bilişim