Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon idaresi (DİSKİ) ekipleri Yenişehir İlçesi’ne bağlı Fabrika ve Dokuzçetlik mahallesinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Fabrika ve Dukuzçetlik mahallesinin bulunduğu bölgede vatandaşların yoğun şikayetleri üzerine etrafta birikerek kötü koku yayan ve sağlığı tehlikeye atan kanalizasyon sularını bertaraf etmek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon idaresi (DİSKİ) ekipleri, bölgede çalışma başlattı.

 

Kanalizasyon borusu patlamış

Vatandaşların yoğun şikayetlerini dikkate alan ve hafta sonu olmasına rağmen bölgede çalışmalarını sürdüren DİSKİ ekipleri, mahalle etrafından biriken ve etrafa koku yayan kanalizasyon sularını ilişkin yaptığı çalışmada bölgede kanalizasyonun çöktüğü ve bu yüzden çevreye kötü koku yaydığını tespit eti. Yapılan tespitler sonucunda çöken kanalizasyon borularının yenilenmesi çalışmalarına hız veren ekipler, çalışmalarını sürdürürken, çevre sakinleri ekiplerin özverili çalışmasından dolayı teşekkür ettiler.

 

Vatandaşlar teşekkür ettiler

Yıllardır burada bu pisliğin kokusunu içlerine çektiklerini belirten mahalle sakinlerinden Mustafa Tayfur, “Yaptığımız şikayetleri anında değerlendiriyor. DİSKİ ekipleri Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla’nın talimatları doğrultusunda çalışmalarını günlerdir sürdürüyorlar. Bugün Pazar olmasına rağmen ekipler çalışmayı sürdürüyor. Biz vatandaşlar rahat bir nefes alalım diye. Mahalle sakinleri adına Büyükşehir Belediyesine, DSİK’ye ve burada çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim