Sedat IRMAK – ÖZEL HABER

DİYARBAKIR - 1960 yılında faaliyete giren ve 56 yıl boyunca çok sayıda tarihi öneme sahip maça ev sahipliği yapan ve 2016 yılında yıkılan Diyarbakır Atatürk Stadı'nda her hangi bir çalışma yapılmadı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Haziran 2018 günü geldiği Diyarbakır’da ‘millet bahçesi olacak’ dediği stadın eski yeri kuşların mekanı haline gelirken, şuana kadar herhangi bir çalışma yapılmadığı görüldü.

 

Park yapılacağı düşünülen alanda her hangi bir çalışma olmamamsı ile beraber biriken su çevrede kötü kokuya neden olurken, vatandaşlar çalışmaların ne zaman başlanacağı konusunda meraklandıklarını söylediler.

 

“Seçimlerde propaganda aracı yapılamasın”

 

Evlerinde oturduklarında kötü kokudan ötürü balkona çıkamadıklarını ve pençelerini açıp havalandırma yapamadıklarını belirten Sait Halit Gül, “Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en son buraya geldiğinde buranın millet bahçesi olacağını söylemişti. Fakat şuana kadar tekbir çalışma dahi yapılmadı. Etrafı kapatılmış biriken sular koku veriyor. Burası park yerine şimdilik kuşların yuvası haline gelmiş. Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri olacak gelecek olan belediye başkan adayları bura bu sefer biz yaparız diyerek kendilerine propaganda aracı yapacaklar. Buranın propaganda aracı olmadan bir an önce çalışmalara başlanmasını bekliyoruz. Kentin  şuanki yöneticilerinden de ricam bu soruna bir an önce çözüm bulunması” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim