Sedat IRMAK

 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, sanatçı Ferhat Tunç Yolsun hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında "örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca Ferhat Tunç Yoslun hakkında hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, PKK'nın sözde "yasama organı" konumunda olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) hakkında detaylı bilgiye yer verilerek, Yoslun'unDTK'de "şahsiyet" ve "kurum delegesi" sıfatıyla faaliyet yürüttüğü bildirildi.

“Delil elde edilmiştir”

İddianamenin sonuç kısmında, şu bilgilere yer verildi; "Ferhat Tunç Yoslun, örgütsel nitelikteki çeşitli toplantılar ve eylemlere katılarak devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, toplumsal ayrışmaya sebep olmak amacıyla halk kitlelerini etkilemeye çalışmıştır. Şüphelinin, herkesin ulaşabileceği internet ortamında yaptığı paylaşımlarında kamu davası açmayı gerektirir nitelikte yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmiştir. Şüpheli tarafından yapılan paylaşımların şiddete çağrı niteliğinde olduğu, ülkemizde yaklaşık 40 yıldır süregelen terör faaliyetleri dikkate alındığında, yakın tehlike kriterinin oluştuğu anlaşılmaktadır."

8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis

İddianamede Yoslun hakkında, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası" yapmak suçlarından 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapis cezası istenerek, mahkumiyeti halinde TCK'nin 53/1 maddesinde görülen hak yoksunluklarına hükmedilmesi talep edilirken, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında Yoslun, 14 Ocak'ta Almanya'dan tarifeli uçakla geldiği İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmış, Bakırköy Adliyesindeki ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Editör: TE Bilişim