SEDAT IRMAK/ÖZEL HABER

Ramazan ayında iftar sofralarına sıcak ekmek ulaştırabilmek için çabalayan Diyarbakır’daki fırıncı ustaları, 90 dereceye varan ortamda hem oruç tutuyorlar hemde çalışıyorlar.

Diyarbakır’da ekmek fırınlarında çalışan ustalar, Ramazan ayının sıcak havaların olduğu günlere denk gelmesi ve fırının sıcaklığından dolayı oruç tutmakta hayli zorlandıklarını dile getirdiler.

“Bu sıcak havalarda oruç tutmak zor”

Fırının sıcak ve bunaltıcı olması nedeniyle elbette bizim için Ramazan orucu biraz meşakkatli olduğunu belirten Fırın Ustası Ramazan Ekinci,  “Bu sıcak havalarda oruç tutmak zor. Ramazan’da susuzluk bizi fazla yoruyor. Açlık sıkıntı olmasa da susuzluk sıkıntıya neden olabiliyor. Bunun karşılığında mükâfat olduğu için sebat göstermek zorunda kalıyoruz. Biz halka hizmet ettiğimiz için işimizi hakka hizmet olarak görüyoruz. Arkadaşlarımız zor şartlarda oruç tutuyorlar ama iftar saatinde insanları doyurma ayrı bir lezzettir" dedi.

“Sıcaklık 90 derecenin üzerine çıkıyor”

Fırına yaklaşınca gözlerinin içinin yandığını ifade eden Hasip Ocaklık ise, “Alevin karşısında çalışabilmek kolay değil. O durum ancak fırın başında anlaşılıyor. Bizler biraz daha uzaktayız ama ustamızın yanına sokulabilseniz gözlerinizin içi yanar. Ateşe bakamazsınız. Ustanın çalışma alanı öyle zamanlar oluyor ki 100 derecenin üzerine çıkıyor. Oruç sabırdır. O olmazsa hiçbir şey yapamayız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim