Sedat IRMAK

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması talebiyle her hafta  Adliye binası önünde yaptıkları anma eyleminin 160’ıncısını gerçekleştirdi.

 

“Dosyada şüpheli sıfatı taşıyan tek bir kişi yok”

Eylemde açıklama yapan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Tevfik Karahan, Elçi’nin onlarca kameranın önünde öldürüldüğünü, faillerinin ve arkasındaki güçler hesap verene kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, “Bin 153 gün geçmesine rağmen cinayetin failleri ortaya çıkarılmadı. Dosyada şüpheli sıfatı taşıyan tek bir kişi belirlenememiştir” dedi.

 

“41 meslektaşımız hakkında dava açıldı”

Karahan, Diyarbakır Barosu olarak Elçi cinayetine ilişkin 8 Şubat’ta tüm baroların davet edileceği bir basın açıklamasıyla kamuoyu bilgilendirmesi yapacaklarını ifade ederek, “Diyarbakır Barosu’nun önceki yönetimi hakkında soruşturma açıldı. Eski başkan Mehmet Emin Aktar ve şimdiki başkan Cihan Aydın’ın da aralarında bulunduğu 41 meslektaşımız hakkında Diyarbakır 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. Tahir Elçi’nin ölümünde sorumluluğu bulunan kim varsa, kimler varsa gerek tetikçiler, gerek vurucu güçler, gerek arkasındaki güçler açığa çıkarılmalıdır. Failleri, yargı önüne çıkarılana kadar mücadelemiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

Açıklama, 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.

 

+++++++++++++++

Editör: TE Bilişim