ÖZEL HABER-Güneş OCAĞA
Mezopotamya’nın binlerce yıllık kültürel birikimini taş mimarisi, sokakları ve çok dilli hafızasında yaşatan Mardin, farklı müzik geleneklerini aynı sahnede buluşturacak özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Genç sanatçı koloratür soprano İlknur Tulga, 13 Eylül Pazar günü saat 20.00’de Şaneşin Performans’ta sahne alacak.
ALTI DİLDEN OLUŞAN ÖZEL BİR REPERTUVAR SUNACAK
Tulga, konserde Kürtçe, Arapça, Türkçe, İtalyanca, Fransızca ve Azerice eserlerden oluşan özel bir repertuvar sunacak. Farklı coğrafyalara ve müzik geleneklerine ait eserlerin aynı programda buluşacağı konser, opera sanatının teknik olanaklarını Mardin’in çok kültürlü geçmişiyle bir araya getirecek.

GENİŞ BİR SAHNE PERFORMANSI OLACAK
Sanatçıya piyanoda Ömer Şavur, çelloda ise Orkun Ural eşlik edecek. Piyano ve çellonun vokal performansla kuracağı müzikal diyalog, klasik müzik repertuvarından farklı kültürlerin ezgilerine uzanan geniş bir programı sahneye taşıyacak.
KONSERDE DİLLERLE FARKLI MİLLETLERİN YANSIMALARI OLACAK
Konserde seslendirilecek İtalyanca aryalar opera geleneğinin tarihsel köklerine uzanırken, Fransızca eserler Avrupa müzik kültürünün lirik yönünü yansıtacak. Azerice eserlerle Kafkasya’nın müzikal hafızasına yer verilecek programda, Arapça eserler Ortadoğu’nun makam geleneğine uzanacak. Kürtçe ve Türkçe eserler ise Anadolu ve Mezopotamya’nın ortak kültürel belleğinden izler taşıyacak.



