Diyarbakır’da hastaların sağlık durumu dijital ortamda anlık izlenecek
Diyarbakır’da hastaların sağlık durumu dijital ortamda anlık izlenecek
İçeriği Görüntüle

Merkezi Diyarbakır’da bulunan DİMER, Adıyaman’ın Kömür beldesi kırsalında 2006 yılında ilk mermeri çıkaran firma oldu. Sıfır atık yöntemiyle çalışan firma, ocak sahasında kırma ve eleme tesisi kuran ilk firma olma özelliğini de taşıyor.

Söz konusu havzada, dünyanın en kaliteli mermerlerinden biri olarak kabul edilen Brown Espera (Adıyaman Emperador) mermerini çıkaran ocak ve tesislerinde yaklaşık 150 Adıyamanlıyı istihdam eden DİMER blok halinde Çin, Vietnam ve Hindistan’a; işlenmiş ürün olarak ise dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

TERKETTİĞİ ALANLARI YENİDEN DOĞAYA KAZANDIRDI

Sosyal sorumluluk anlayışı ve doğaya saygı kapsamında 19 yıldır üretim faaliyetini sürdürdüğü Adıyaman’ın Kömür mermer ocağında 70 dönümlük alanı yeniden doğaya kazandırdı. Firma, çalışma yaptığı havzadaki bu alan için yaklaşık 100 bin ton doğal toprak taşıyarak yaklaşık 2 bin çam ve meşe fidanı ile yeşillendirme çalışmalarını başlattı.

Adıyaman Kömür beldesi kırsalında düzenlenen törene, DİMER Yönetim Kurulu Başkanı Latif Türk, yönetim kurulu üyeleri, Kömür Belediye Başkanı Hasari Talaş, eski Belediye Başkanı Hüseyin Yuka, işçiler ve öğrenciler katıldı.

Davetliler, 100 bin ton doğal toprakla yeniden doğaya kazandırılan alana çam ve meşe fidanları dikti. Öğrenciler ve katılımcılar diktikleri fidanlara ilk can suyunu verdiler.

DİMER Yönetim Kurulu Başkanı Latif Türk, bölgede yaklaşık 15 yıl daha faaliyet göstereceklerini belirterek, “Firma olarak bugüne kadar Türkiye’nin neresinde çalıştıysak, faaliyetlerimizi tamamladığımız alanları yeniden doğaya kazandırarak ayrıldık. Bunu yasal bir zorunluluktan öte, doğaya karşı sorumluluğumuzun bir gereği olarak görüyoruz. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ