Rusya Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın Leipzig Havalimanı’ndaki dron olayıyla Moskova’yı ilişkilendiren suçlamalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Almanya’nın Rusya’daki maslahatgüzarının Bakanlığa çağrıldığı ve Berlin’in iddialarına ilişkin Moskova’nın tutumunun kendisine iletildiği belirtildi. Açıklamada, Almanya hükümetinin söz konusu “asılsız gerekçeyle” Rusya’nın Bonn Başkonsolosluğu ile Berlin’de bulunan Rus Bilim ve Kültür Evi’ni kapatma kararının, iki ülke ilişkilerinde nesiller boyunca siyasetçiler ve diplomatlar tarafından oluşturulan birikimi tamamen yok etmeye yönelik yeni bir adım olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Doku ailesinin avukatından Sonel’e yanıt: “İşin son ucundayız!”
Doku ailesinin avukatından Sonel’e yanıt: “İşin son ucundayız!”
İçeriği Görüntüle

Açıklamada, Berlin’in Rusya-Almanya ilişkilerinde gerilimi tırmandırmak amacıyla provokatif bir tutum sergilediği belirtilerek, “Alman makamlarının eylemleri sert bir karşılık bulacaktır” ifadesine yer verildi.

Leipzig Halle Havalimanı'nda 5 Ağustos’ta Ukrayna kargo uçaklarının park alanında patlayıcı yüklü bir İHA'nın bulunmasının ardından Almanya, somut bir kanıt sunmadan Rusya'yı suçlamıştı. Moskova ise olayı aceleyle uydurulmuş bir provokasyon olarak nitelendirmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ