DİYARBAKIR - Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi futbol liglerinden olan Diyarbakır 14 Yaşaltı Gençler Futbol Ligi’ni ilk 2 sırada tamamlayan Alipaşaspor ve Diyar İnter, Türkiye Şampiyonası’nda kenti temsil etme hakkı kazandı. Ligi namağlup tamamlayan tek takım olan Diyar İnter, aynı zamanda en az gol yiyen ekip olma ünvanını da kazandı.

Diyarbakır 14 Yaşaltı Gençler Futbol Ligi, iki takımın zaferiyle sonuçlandı. Grup aşaması sonunda Play-Off’a kalan takımlar arasında oynanan Play-Off müsabakaları sonunda ilk iki sırada yer alan Alipaşaspor ve Diyar İnter, Türkiye Şampiyonası’nda  Diyarbakır’ı temsil edecek olmanın sevincini yaşadı. Kısıtlı imkanlarla mücadele etmesine rağmen yıllardır alt yapıya büyük katkı sunan ve tarihi bir semt kulübü olmasıyla da takdir toplayan Alipaşaspor, bu başarısını şampiyonlukla taçlandırdı.

İki yıl önce kurulmasına rağmen kısa sürede zirveye yükselen Diyar İnter, özel turnuvalarda elde ettiği başarılardan sonra ilk resmi şampiyonluğuna imza attı.

Diyar İnter, Rekorlarla Hedefe Ulaştı

Namağlup şekilde şampiyonluğa ulaşan Diyar İnter, aynı zamanda en az gol yiyen takım olma ünvanını kazandı.

Son maçında Diyarbakır Futbol Kulübü’nü 4-1 yenerek hedefe ulaşan Diyar İnter’de yönetim maçın ardında teknik heyet ve futbolcularla şampiyonluk yemeğinde bir araya gelerek elde edilen başarı nedeniyle tebrik etti.

Editör: TE Bilişim