Amedspor sevgisi sınırları aştı; İngiliz Lord'tan Amedspor'a destek
Amedspor sevgisi sınırları aştı; İngiliz Lord'tan Amedspor'a destek
İçeriği Görüntüle

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Komedyen Deniz Göktaşın tutukluluğunun ikinci ayına ilişki Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ve çok sayıda yurttaş katıldı. Eylemde “Deniz Göktaş’a özgütlük” yazılı pankart açıldı ve “Deniz Göktaş yalnız değildir” sloganları atıldı.

Açılmayı TİP Kültür Sanat Bürosu Üyesi Fuldan Aytaç okudu. Fuldan Aytaç, “Deniz Göktaş'a özgürlük talebi için bir aradayız. Şunu soruyoruz. Deniz Göktaş neden tutuklandı? Neden hala tutsak? Sanatın düşmana sözün tehdide dönüştürüldüğü memleketimizde bir sanatçı gösterisinin ardından hedef gösterilip hakkında karalama kampanyası sürerken sanatının arkasında durdu ve kendi iradesiyle ülkeye döndü. Buna rağmen kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. İşi güldürmek olan Deniz Göktaş emniyette de ters kelepçeye rağmen gülümsemekten vazgeçmediği için aynı merdivenlerde tekrar tekrar yürütüldü ancak aranan fotoğrafa ulaşılamadı. Çünkü suç işlememiş birinden suçlu çıkaramazsınız" dedi.

‘YAPILAN BÜYÜK HAKSIZLIK”

Fuldan Aytaç, “Deniz Göktaş sanatının hakkını verme sorumluluğuyla herkesin gözünün önünde olan gerçekleri yorumlayarak milyonlara duyurdu. Onun parlak mizahı milyonlarca kişiyi en politik kahkahalarla buluşturdu. Deniz bir sanatçı olarak vaat ettiğini sundu. Doğru bildiğini yapmanın getirdiği haklılık ile kuyu tipi de dahi başını yastığa huzurla koyduğunu anlattı. Biz dışarıdakilere umut ve cesaret aşıladı. Denizin dimdik duruşu ona yapılan büyük haksızlığı yine de ortadan kaldırmıyor” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Deniz Göktaş’ın arkadaşı Komedyen Akın Aslan, Göktaş'ın selamını getirdiğini söyledi.

Kaynak: MA