Urfa’nın Haliliye, Bozova ve Hilvan ilçelerinde bulunan çiftçiler Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi (DEPSAŞ) tarafından Cullap ve Tatar Höyük Sulama Birliklerinin elektriklerinin kesilmesini protesto etti. Kesintilerin kendilerini mağdur ettiğini belirten çiftçiler, Urfa Valiliği’ne yürüdü.
Uçaksavar Kavşağı’nda bir araya gelen çiftçiler, vali ile görüşmek için Urfa Valiliği’ne yürüdü. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti ) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar da çiftçilere destek verdi.
Çiftçilerin oluşturduğu bir heyet vali ile görüştü. Heyet, valinin bakanlıkla görüşmek için 2-3 gün zaman istediğini söyledi.
ÇİFTÇİLERİN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR
Ekinlerinin tarlada kurumak üzere olduğunu belirten çiftçiler, “Kaybedecek zamanımız yok. Ekinler tarlada kurumak üzere” diyerek valilik önünden ayrılmayacaklarını söyledi.
Çiftçilerin valilik önünde bekleyişi sürüyor.



