Köyde yaşanan bu krizin temelinde, geçmişte kullanılan su kaynaklarının zamanla sel baskınları nedeniyle kullanılamaz hale gelmesi yatıyor. Yeni su kaynakları da olmayınca, köy adeta bir çıkmazın içine girdi. Köylüler, sınırlı sayıda bulunan su kaynaklarından evlerine su taşımak için hala eşek kullanmak zorunda kalıyor.
Suya ulaşmanın bu denli zor olması, yalnızca insanları değil, köyün geçim kaynağı olan hayvanları da olumsuz etkiliyor. Kuraklık ve su yetersizliği nedeniyle birçok hayvan susuzluktan telef oluyor. Köylüler, "2025 yılında eşekle su taşıyoruz, bu çağda bu görüntüler utanç verici" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Köy içinde bulunan kaynağı belirsiz ve sağlıksız su deposundan içme suyu olarak kullanmak zorunda olduğunu belirten Dinçer Gürel, “Her seferinde dilekçe verdik. İçtiğimiz suyun tahlilinin yapılmasını istiyoruz” dedi.
Köy sakinlerinden Çetin Şengül ise "Yıl olmuş 2025. Halen eşek sırtıyla komşu köylerden bidonlarla su getiriyoruz. Getirdiğimiz o bidonlarla, leğenlerle elbise yıkıyoruz. Köyümüzde su olmadığı için çamaşır ve bulaşık makinesi kullanamıyoruz.
Cemile Çimen 60 yaşına geldiği halde halen köyde çeşme yüzünü görmediğini söyleyerek; "Bizim burada su yok. Halen eşek sırtında su getiriyoruz” diye konuştu.