HABER-Mehmet TÜRK
Trendyol 1. Ligi’nde şampiyonluğu hedefleyen Amedspor Kulüp Başkanı Nahit Eren, kulübün geçmiş transfer dönemlerinden kaynaklanan bazı hukuki ihtilaflar nedeniyle FIFA nezdinde devam eden başvurularının bulunduğunu söyledi. Bu tür süreçlerin birçok kulüpte yaşandığını vurgulayan Eren, söz konusu dosyaların ödeme planına dahil edilerek öncelik sırasına göre çözüldüğünü ifade etti.
Açıklamada dikkat çeken en önemli nokta ise transfer yasağının niteliği oldu. Eren, kamuoyuna yansıdığı gibi süresiz bir yasak söz konusu olmadığını belirterek, “Bu karar bir yargılama sonucu alınmış kalıcı bir yaptırım değil” dedi. Yasak, FIFA sistemine işlenen bir bonservis sözleşmesine ilişkin ödemenin vadesinde yapılmamasından kaynaklanan geçici bir tedbir olarak açıklandı.
Kulübün, alacaklı kulüple gerekli temasları kurduğunu ve ödemenin gerçekleştirildiğini belirten Eren, sürecin teknik aşamada olduğunu ifade etti. Ödeme belgelerinin FIFA sistemine yüklenmesi ve karşı kulüp tarafından teyit edilmesinin zaman alabileceğini dile getirdi.
“YASAK KALKACAK”
Başkan Eren’in açıklamasında en net mesaj ise yasağın kaldırılacağı yönünde oldu. Ödeme sürecinin tamamlanmasının ardından, FIFA nezdindeki geçici transfer yasağının otomatik olarak ortadan kalkacağı vurgulandı.
Bu açıklamayla birlikte, kamuoyunda yer alan “süresiz transfer yasağı” iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya konmuş oldu.
Kulübümüz geçmiş transfer dönemlerinden kaynaklı ilgililerle yaşanan hukuki ihtilaflar nedeniyle FIFA nezdinde bir çok kulüpte olduğu gibi devam eden başvuruları bulunmaktadır. Başvurular karar süreçleri ve etkileri de dikkate alınarak öncelik durumuna göre ödeme planına dahil edilmektedir. Açıklamaya konu yasak ise bir yargılama süreci kapsamında alınan karar olmayıp, FİFA sistemine işlenen bir bonservis sözleşmesinden kaynaklı alacağın vadesinde ödenmemiş olması nedeniyle FİFA’nın resen işleme aldığı ve ödeme ile kalkacak geçici bir tedbirdir. Kulübümüz, alacaklı kulüp ile ödeme konusunda gerekli temasları kurmuş ve ödemeyi de gerçekleştirmiştir. Ödeme belgeleri, FIFA sistemine ilgili kulüp ile teyit süreçleri tamamlandığında işleneceği için zaman almaktadır. İddia edildiği gibi bir yargılama neticesinde verilmiş ve süresiz şekilde uygulanacak transfer yasağı kararı söz konusu değildir.
Amedspor Kulüp Başkanı Nahit Eren, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, kulübe verilen transfer yasağı detaylarını açıkladı. Bu açıklamayı çarpıcı bir haber olarak hazırlar mısın?




