Trendyol 1. Lig’de sahasında Çorum FK. ile karşılaşan Amedspor sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından Amedspor Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"İlk yarıda orta sahayı rakibe verdik"
Kaloğlu, her iki takım oyuncularını da tebrik ederek, karşılaşmanın yüksek tempoda geçtiğini söyledi. Çorum F.K.’nın güçlü bir ekip olduğuna dikkat çeken Kaloğlu, “Rakibimizin yaptığı takviyelerle daha da güçlendiğini biliyorduk. Zor bir maç olacağı başından belliydi” dedi.

Orta saha kurgusunda önemli eksikler yaşadıklarını belirten Kaloğlu, Traoré ve Poko’nun yaşadığı sorunların oyunu doğrudan etkilediğini ifade etti. Traoré’nin ailevi bir kayıp nedeniyle hazırlık sürecine tam katılamadığını aktaran Kaloğlu, “İlk yarıda orta sahayı rakibe verdik, istediğimiz oyunu oynayamadık” diye konuştu.

Arca Çorum FK'nin zor bir takım olduğunu ve yapılan takviyelerle takımın daha da güçlü hale geldiğini kaydeden Kaloğlu, şöyle konuştu:
"Zaten bu karşılaşmanın zor olacağını biliyorduk. Son haftalarda iyi uyum sağlayan özellikle orta saha kombinasyonlarındaki oyuncularımızın, özellikle Traore'nin olmayışı bizim aslında birçok kurgumuzu biraz sekteye uğrattı ve maçın ilk yarısında çok istediğimiz gibi oynamadık. İki etkili orta saha oyuncumuzun olmayışı, bizi farklı arayışlara itti. Ne olursa olsun 3 puan almak çok önemliydi. Yine penaltı kaçırdık. Gerçekten buna da bir çare bulmamız lazım, inşallah bulacağız. Ama neticesinde galip getirmeyi başardık. Önemli olan oydu."

Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen tribünleri dolduran taraftarlara özel teşekkür eden Kaloğlu, "Açıkçası maçı taraftar kazandı. Takımı tempolarıyla ayakta tuttular. O yüzden tüm taraftarlara gerçekten canı gönülden burada teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadılar. Şampiyonluk yolunda ilerleyişimiz devam ediyor. Bazen iyi oynayacağız, bazen iyi oynamayacağız ama önemli olan kazanmak, kazanarak gitmek. O yüzden yolumuza devam ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaloğlu, açıklamasını şampiyonluk hedefiyle tamamladı: “Bazen iyi oynayacağız, bazen zorlanacağız ama önemli olan kazanarak yolumuza devam etmek. Şampiyonluk yolunda ilerleyişimiz sürüyor.”
Arca Çorum FK cephesi
Arca Çorum FK Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise takım olarak ritmi arttırdıklarında çok güçlü bir takım haline geldiklerini, bugün oynanan maçta da bunu gördüklerini söyledi.
İlk yarı biterken yedikleri gol nedeniyle biraz da olsa moralinin düştüğünü kaydeden Eroğlu, şunları kaydetti:
"Amed Sportif Faaliyetler'i tebrik ederim, bundan sonra başarılar dilerim. Taraftara baktığımızda burada seyirci atmosferi sahasıyla da iyi bir takım haline gelmişler ama biz de asla pes etmeyeceğiz. Bu oyun bizi sezon sonunda Süper Lig'e çıkaracak. Net bir şekilde söylüyorum. Maçtan önce 'belki iki takım sezon sonunda Süper Lig'de olacak' demiştim. Aynı şeyi tekrarlıyorum. Geri kalan 18 maçımız var. 18 maçta bir 54 puan var. Tabii ki hepsini almak çok kolay değil ama biz bütün puanlara talibiz ve Çorum FK'yi hak ettiği Süper Lig'e çıkaracağız."



