Bu yıl yoğun kar yağışının ardından Bitlis’teki ova ve vadilerde baharın müjdecisi çiğdem çiçekleri yoğun bir şekilde açmaya başladı. Özelikle Tatvan ve Hizan ilçeleri arasındaki Güzeldere Vadisi'ndeki sulak alanlarda yoğun bir şekilde açan çiğdemler, karlı dağlarla birlikte hayranlık uyandıran görüntüler sunuyor.

Baharın Sembolü Çiğdemlerden Görsel Şölen1

Doğanın canlanması ile birlikte açan beyaz ve pembe renkteki çiğdem çiçeklerinin Güzeldere Vadisi’nde oluşturduğu manzara havadan dron ile görüntülendi.

Baharın Sembolü Çiğdemlerden Görsel Şölen2

Çiğdem çiçeklerinin vadide oluşturduğu yoğunluk doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekiyor. Bölgeyi sıkça ziyaret eden doğa fotoğrafçıları çiğdem çiçeklerinin hem genel manzarasını hem de detay fotoğraflarını çekerek arşivlerine katıyor.

Baharın Sembolü Çiğdemlerden Görsel Şölen

Çiğdem çiçeklerini fotoğraflayan akademisyen ve doğa fotoğrafçısı Veysel Akşahin, "Bugün Bitlis’in Güzeldere bölgesine geldik. Bölgede kışın bitmesi ve baharın gelmesiyle birlikte çok güzel çiğdemler açtı, biz de bunu değerlendirelim dedik. Sabahtan beri burada biraz suyun içerisinde, biraz çamurun içerisinde fotoğraf çekmeye çalıştık, çok güzel kareler yakaladık.

Baharın Sembolü Çiğdemlerden Görsel Şölen4

Bitlis Tatvan’daki kazada 2 can kaybı, 5 yaralı
Bitlis Tatvan’daki kazada 2 can kaybı, 5 yaralı
İçeriği Görüntüle

Tabi bu Bitlis coğrafyası doğal güzellikleriyle her zaman dikkat çeken bir yer. Bizde bu doğal güzellikleri her zaman, her dönem, her mevsim fotoğraflamaya çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA