Şehir merkezine sadece 25 dakika uzaklıkta, deniz seviyesinden 2 bin 200 metre yükseklikte bulunan Dipsiz Göl, bahar mevsimiyle birlikte etrafındaki irili ufaklı 10 gölle birlikte doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Kar, yağmur ve kaynak sularıyla beslenen Dipsiz Göl'ün adının uzun yıllar önce su içmek için göle yaklaşan sığırların gölün ortasına geldiğinde batarak kaybolmasından geldiği rivayet ediliyor.

İKİNCİ GÖLLER BÖLGESİ

Zirvelerinde Aygır Göl, Kuru Göller adında başka göller ve irili ufaklı 15'ten fazla doğal göl bulunan Dörtkonak köyü Artabel Gölleri Tabiat Parkı'ndan sonra Gümüşhane'de en fazla gölün bulunması nedeniyle ikinci göller bölgesi olarak adlandırılıyor. Tarihi linyit kömürü madeni ve yaşı 190 milyon yılı bulan kayalaşmış ağaç fosillerinin de bulunduğu bölge tarihi geçmişi, gölleri, fosil yatakları, kar kuyuları, kireç kuyuları ve diğer değerleri ile önemli bir turizm ve kültür alanı olarak nitelendiriliyor.

Yalnızca gölleriyle değil eşsiz günbatımı manzaralarıyla da bilinen bölgeyi ziyaret eden fotoğraf sanatçısı Samet Çelik, bahar mevsimindeki bu eşsiz manzarayı görüntülemek için Dipsiz Göl'e geldiklerini belirterek, "Gümüşhane gölleriyle meşhur bir yer. Artabel göllerinden sonra da en fazla göl Dipsiz Göl bölgesinde yer alıyor. Yalnızca bu gölün etrafında bu aylarda irili ufaklı 10 göl daha var. Hatta şöyle bir güzelliği de var buranın. Sarı çiçeklerle kalp şeklinde bir güzelliği var Dipsiz Göl'ün" dedi.

Kaynak: İHA