Görüşmeden sonra hem Selahattin Demirtaş hem de Arif Güran açıklama yaptı.

Görüşmeden sonra hem Selahattin Demirtaş hem de Arif Güran açıklama yaptı.

Görüşmeden sonra Demirtaş X hesabından açıklama yaptı:

“Bugün Narin’in babası Arif Güran ile görüştüm. Görüşme öncesinde, dava dosyasını hukukçu gözüyle inceledim.

Dosya kapsamındaki deliller ışığında, suçu somut delillerle ispatlanabilmiş tek isim Nevzat Bahtiyar’dır.

Yine dosya kapsamındaki deliller ışığında, Narin’in annesi Yüksel Güran, abisi Enes Güran ve amcası Salim Güran’ın suçlu bulunup ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmaları tam bir hukuk faciasıdır.

Görünen o ki, basının yönlendirmesiyle oluşan yoğun kamuoyu baskısı, mahkemenin karar sürecini gölgelemiştir. Kişisel görüşler bir kenara bırakıldığında ceza hukukunun en temel kuralı, mahkumiyetin dedikodulara veya ihtimallere değil, somut ve şüpheden uzak delillere dayanması gerekliliğidir. “Şüpheden sanık yararlanır” ilkesi gereğince, dava dosyasındaki mevcut deliller anne ve amcaya bu cezanın verilmesi için teknik olarak yetersiz kalmaktadır. Anne ve amcanın suçlu oldukları, hukukun evrensel ilkeleri gereğince şüpheye yer bırakmayacak şekilde ispatlanamamıştır.

Dolayısıyla İstinaf Mahkemesi ve Yargıtay denetimlerinde bu cezaların kesinlikle bozulması gerekirdi. Hukuk bunu gerektirirdi çünkü yeni bir delil veya yeni itiraflar ortaya çıkmadıkça mevcut dava dosyasına göre annenin ve amcanın suçlu oldukları ispatlanamamıştır.

Sırf kamu vicdanını tatmin etmek için suçlu olduğu ispatlanmamış insanlara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermek gerçek adalet değildir, kamu vicdanını tatmin etmez. Kamu vicdanını asıl yaralayacak olan durum, belki de Narin’in gerçek katilleri dışardayken annesinin ve amcasının cezaevinde olmalarıdır.

Başta Diyarbakır Barosu olmak üzere ilgili tüm hukuk çevrelerini bu dosyada adaletin sağlanması için çaba sarf etmeye davet ediyorum. Adalet Bakanlığının, dosyayı titizlikle inceleyerek kanun yararına bozma talebiyle Yargıtay’a başvurmasını rica ediyorum.

Kayapınar Belediyesinden yol çalışması
Kayapınar Belediyesinden yol çalışması
İçeriği Görüntüle

Narin’in hatırası, ailesi ve kamuoyu bunu hak ediyor. “

Görüşmenin ardından Arif Güran ve Baran Güran açıklama yaptı:

“Bize “Bu dosyayı çok inceledim.
Nevzat katildir. Narin’i gömen, cesede dokunan kişi, katilin kendisidir.

Bu dosya mutlaka bozulacak. Gerçek adalet yerini bulacak. Bu dosya artık benim de davamdır. Hakikat yerine bulana kadar bu dosyadaki takibimi sürdüreceğim. Artık ben sizin hem başkanınızım, hem kardeşinizim hem de avukatınızım” dedi’”

"NARİN’İN HAKİKATİNİ SAVUNAN BİRİLERİNİN OLDUĞUNU FARK ETTİM"


Baran Güran, Demirtaş'ın dosya ile ilgilendiğini ve cezaevinden umutla ayrıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Selahattin Demirtaş ile önemli bir görüşmemiz vardı. Sağlığı yerindeydi. Dosyayı daha önceden çok iyi incelemiş, hepsini okumuş. Ve başımıza gelen tüm olayları kendisine anlattık. Nevzat Narin'i gömdü, Nevzat katildir. Olayı karıştırmaya gerek yok. Zaten dosya ile ilgili şu an verilen karar bile hayatın olanaklarına aykırıdır. Çünkü deliller de bunu gösteriyor. 'Bu dosyanın avukatıyım. Sizin de kardeşinizim. Bu dosyanın takipçisiyim. Bu dosya artık benim davam. Burada bir haksızlık var.' dedi. Cezaevinden umutlu ayrıldık. İlk defa bir cezaevi görüşünden umutla ayrıldım ve aslında sahipsiz olmadığımızı, bizim hakikatimizi, Narin’in hakikatini savunan birilerinin olduğunu fark ettim. Bu bizi çok umutlandırdı."

Kaynak: CUMHURİYET