Dicle Üniversitesi, öğrencilerin akademik ve sosyal ihtiyaçlarını aynı çatı altında karşılayacak Okuma Salonu ve Öğrenci Yaşam Merkezi projesinin temelini düzenlenen törenle attı.

Eti Bakır İşletmeleri’nin hibe desteğiyle hayata geçirilen proje, 1.800 metrekarelik alanda ve 220 öğrenci kapasitesiyle hizmet verecek şekilde planlandı. Modern teknolojik altyapıyla donatılacak merkez, öğrencilerin ders çalışma, araştırma yapma ve sosyal etkinliklere katılabilecekleri çok amaçlı bir yaşam alanı olarak tasarlandı.

Dicle Üniversitesi’nden Öğrenciler Için Yeni Yaşam Merkezi1

Tutuklu gazetecilerin tahliyesi istendi
Tutuklu gazetecilerin tahliyesi istendi
İçeriği Görüntüle

Temel atma törenine AK Parti 24. ve 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, AK Parti 26. ve 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Velat Şen ve Prof. Dr. Vahap Özpolat, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Mazıdağı Eti Bakır İşletmesi Genel Müdürü Bekir Kan, akademik ve idari personel, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, bilgi çağında en değerli sermayenin düşünen, araştıran ve üreten insan kaynağı olduğunu belirterek, üniversitelerin bu nitelikli bireyleri yetiştiren kurumlar olduğunu söyledi. Öğrencilerin yalnızca akademik başarılarının değil, sosyal ve kültürel gelişimlerinin de desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Eronat, temeli atılan merkezin bu ihtiyaca önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Dicle Üniversitesi’nden Öğrenciler Için Yeni Yaşam Merkezi3

Yeni merkezin modern, konforlu ve nitelikli bir çalışma ortamı sunacağını dile getiren Eronat, aynı zamanda öğrenciler arasındaki sosyal etkileşimi artırarak kampüs yaşamını zenginleştirecek önemli bir buluşma noktası olacağını kaydetti. Projeye verdiği destek nedeniyle Eti Bakır ailesine teşekkür eden Eronat, “Eğitime yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. Bu anlamlı iş birliği, üniversite-sanayi iş birliğinin başarılı örneklerinden biri olacaktır” dedi.

Mazıdağı Eti Bakır İşletmesi Genel Müdürü Bekir Kan da konuşmasında eğitimin ve bilgiye erişimin toplumların gelişimindeki temel rolüne dikkat çekerek, gençlere yapılan her yatırımın ülkenin geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Dicle Üniversitesi’nden Öğrenciler Için Yeni Yaşam Merkezi

Eti Bakır olarak faaliyet gösterdikleri bölgelere yalnızca ekonomik değil, eğitim ve sosyal alanlarda da katkı sunmayı sorumluluk olarak gördüklerini belirten Kan, “Bugün temeli atılan bu eser, bilgiye ve geleceğe duyulan inancın bir göstergesidir. En kısa sürede tamamlanarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Okuma Salonu ve Öğrenci Yaşam Merkezi’nin temeli atıldı. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Dicle Üniversitesi’nde öğrenci odaklı kampüs yaşamının daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ