Türkiye siyasetine örnek olacak
Türkiye siyasetine örnek olacak
İçeriği Görüntüle

ÖZEL HABER - Faruk BALIKÇI

Diyarbakırspor’a Samsunspor’dan 54 yıl önce transfer olan ve uzun yıllar kalesini koruyan Kahraman Bozkurt, futbolu bıraktıktan sonra da bir daha kentten ayrılmadı.
Kahraman Bozkurt 1972 yılında henüz 19 yaşındayken memleketi Samsun'dan Diyarbakırspor'a transfer oldu. 10 sezon forma giydi. 3.Lig ve 2.Lig şampiyonluğu yaşadı. 1.Lig'de oynadı şampiyonlukların başarılı isimlerinden biri oldu.

Kaleci Olarak Geldiği Diyarbakır’ı Terk Etmedii3

SAMSUN’DAN GELDİ, 54 YILDIR DİYARBAKIR’DA

Diyarbakır'a geliş hikayesini anlatan Kahraman Bozkurt, "İlk kez Samsun dışına çıkıyordum ve çok gençtim. Deyim yerindeyse sakallı yeni çıkmış bir delikanlı. Ailem İlk başta endişeliydi. Kısa zamanda alıştım ve çok sevdim Diyarbakır'ı. Muhteşem bir kadromuz vardı. Tarih yazarak aynı kadroyla 3.Lig'den 1.Lig'e kadar ara vermeden çıktık. 1.Lig'de de harika işler yaptık. Uzun süre lider kaldık. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi takımlar bizden çok çekinirdi. Diyarbakırspor denilince akan sular dururdu.

Kaleci Olarak Geldiği Diyarbakır’ı Terk Etmedii4

DİYARBAKIR VE DİYARBAKIRSPOR BENİM HAYATIM OLMUŞTU

Diyarbakır’da evlenen Bozkurt, Futbolu bıraktıktan sonra bir ara gitmeyi denediğini ancak Diyarbakır’dan kopamadığını ifade ederek, “Genç bir delikanlı olarak geldiğim Diyarbakır benim hayatım oldu. Diyarbakır ve Diyarbakırspor benim hayatim oldu. Bir daha buradan ayrılamadım. Eşim Diyarbakırlı, çocuklarım burada doğdu ve büyüdü. Beni herkes Diyarbakırlı Kahraman olarak biliyor. Bundan gurur duyuyorum. Beni üzen tek şey o kadar emek verdiğimiz Diyarbakırspor'un sahipsiz olması. Bir şehir bu kadar büyük mazisi olan kulübe neden sahip çıkmaz anlamakta zorlanıyorum. Bu şehri çok seviyorum. Tek üzüntüm emek verdiğimiz Diyarbakırspor'un yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalması” diye konuştu.

Dönemin yöneticilerinin şehirde iz bırakan değerler olduğunu vurgulayan Bozkurt, şunları söyledi:
"O zamanlar Diyarbakırspor'da yöneticilik yapmak herkese nasip olmazdı. Abdurrahman Özbek, Çelebi Eser, Ali Kahraman, Vekin Aktan, Şehmus Akçadağ, Mehmet İçkale, Abdurrahman Yakut Diyarbakırspor'u kendi aileleri gibi görüp ona göre korurlardı. Hepsinden çok şey öğrendik.

Muhabir: Faruk BALIKÇI