Büyükşehir Belediyesi Diyarbakır-Silvan yolunda yeni çalışmalar yapılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır-Silvan yolu Dönümlü Kavşağı'nda (450 Evler) yürütülen yol yapım çalışmaları ile Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü ve DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Yenihal Köprülü Kavşağı ile Çevlik Caddesi bağlantı noktasında sürdürülen altyapı bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kent trafiğinde geçici düzenlemeler uygulanmaktadır.
OTOBÜS HATLARINDA GECİKLEMELER OLABİLİR
Söz konusu yolların geçici olarak trafiğe kapatılacağını ifade eden Büyükşehir Belediyesi şu açıklamayı yaptı:
Söz konusu çalışmalar kapsamında Dönümlü Kavşağı'nda (450 Evler) ve Yenihal Köprülü Kavşağı'nın bazı kesimlerinin geçici olarak trafiğe kapatılması ve trafik akışının alternatif güzergâhlara yönlendirilmesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı toplu taşıma araçlarının seferlerini de etkilemektedir. Bu nedenle bazı otobüs hatlarında gecikmeler ve kısa süreli sefer aksamaları yaşanabilmektedir.
MAĞDURİYETLERİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Yurttaşlarımzın mağduriyetini en aza indirmek amacıyla ekiplerimiz gerekli planlama ve düzenlemeleri sürdürmektedir. İlgili kurumlar tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından trafik akışının normale dönmesiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi otobüs seferleri de rutin çalışma düzeninde hizmet vermeye devam edecektir.


