ÖZEL HABER/ Güneş OCAĞA
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından muhtarların görevden alınması nedeniyle Alaca ve Çağlayan mahallelerinde bugün yeniden sandık kuruldu. Yaklaşık 600 seçmen sandık başına giderek oy kullandı.
AYAN SEÇİMİ KAZANDI
Saat 17.00’de sandıkların kapanmasıyla birlikte oy sayımına geçildi. Henüz resmi olmayan sonuçlara göre, Çağlayan Mahallesi’nde muhtarlık için yarışan Salih Ayana, 113 oy alarak, 41 oyda kalan Makbule Fidan’ı geride bıraktı ve seçimi kazandı.
ARSLAN YARIŞI ÖNDE GÖTÜRDÜ
Alaca Mahallesi’nde ise muhtarlık yarışında Kerim Zengin ile Muhammed Arslan karşı karşıya geldi. Resmi olmayan sonuçlara göre, Muhammed Arslan 191 oy alırken, rakibi Kerim Zengin 122 oyda kaldı. Böylece Arslan, muhtarlık yarışını önde tamamladı.