Diyarbakır'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte kent yine beyaza büründü.

Kar yağışıyla birlikte trafikte aksamalar yaşandı. Sıcaklıkların akşam saatlerinde eksinin altına düştüğü kentte buzlanma ve don olaylarına karşı sürücülerin dikkatli olması konusunda meteorolojiden uyarılar yapıldı.

Diyarbakir Kar Yagisi-1

Kar yağışı sonrası Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise sahada olduklarını açıkladı.

Diyarbakır’ın kalbi Sur, kötü kokuya teslim oldu
Diyarbakır’ın kalbi Sur, kötü kokuya teslim oldu
İçeriği Görüntüle

Büyükşehir’den yapılan açıklamada; “Karla Mücadele Koordinasyonu, bu akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası kent genelinde ulaşımın aksamaması ve yurttaşların güvenliğinin sağlanması amacıyla kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. İş makineleriyle özellikle ana arterlerde kar küreme çalışmaları yürütülürken, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Yurttaşlarımızın ulaşımda herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için çalışmalarımız kent genelinde devam ediyor.” ifadeleri yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ